tisdag 23 april 2024

inloggad som

Sam Aston tar över rodret för Additude – som fortsätter växa

Entreprenören Sam Aston kliver upp som vd för rekryterings- och teknikkonsultbolaget Additude. Han har varit vd för dotterbolaget Additude Excellence sedan ifjor då han var med och grundade bolaget, som är nischat på IT-konsulttjänster.

Sam Aston– I och med att jag redan hade den rollen kändes det här som ett naturligt steg. Förhoppningsvis kommer mina tidigare erfarenheter av tillväxtresor att gynna Additudes utveckling. Peter är dessutom styrelseordförande och det kan vara klokt att skilja på rollerna, säger Sam Aston till Rapidus.

Peter Johansson kommer fortsätta att ha ansvar för den rekryteringsverksamhet som Additude bedriver vid sidan om konsultverksamheten.

Sam Aston har tidigare varit vd för IT-konsultbolagen Epsilon IT, Apptus och Evry Malmö. Hösten 2014 klev han in i Additudes styrelse och ett år senare var han med och grundade Additude Excellence. Han kommer fortsättningsvis ha det opertiva ansvaret i båda bolag.

Additude har vuxit kraftgt sedan starten 2010. Under 2016 har trenden fortsatt enligt Sam Aston. Han uppger att koncernens omsättning kommer att landa på över 80 miljoner kronor för 2016, jämfört med 61 miljoner kronor förra året. Koncernen sysselsätter 80 personer varav mellan 15 och 20 arbetar i dotterbolaget.

I samband med att han tillträder som vd blir Sam Aston även delägare. Övriga ägare är Peter Johansson, Jim Roslund, Jan Karlsson och Jonas Sjödahl, som alla arbetar i bolaget.

Elin Andersson Rosenstock

Entreprenören Sam Aston kliver upp som vd för rekryterings- och teknikkonsultbolaget Additude. Han har varit vd för dotterbolaget Additude Excellence […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad