måndag 29 april 2024

inloggad som

Nya kundavtal lyfter Truly Translational

Medicon Village-bolaget Truly Translational har stadigt ökat sin omsättning sedan starten 2011. Med flera nya ägg i kundkorgen i år håller den utvecklingen i sig.

Karin Von Wachenfeldt– Vår ambition har varit att dubbla omsättningen och även antalet anställda vartannat år, och det håller vi, säger Karin von Wachenfeldt som är vd och en av bolagets grundare.

Under året har bolaget bland annat slutit avtal med Aptahem, Clinical Trial Consultants och EpiEndo Pharmaceuticals.

Malmöbolget Aptahem utvecklar läkemedelskandidater för att behandla och förebygga sjukdomar som orsakas av blockering av blodkärl. Clinical Trial Consultants – med kliniker i Linköping och Uppsala – utför klinisk forskning på uppdrag av universitetet och läkemedelsindustrin och isländska EpiEndo Pharmaceuticals fokuserar på behandling av kroniska luftvägssjukdomar.

Truly Translational sysslar med konsultverksamhet inom läkemedels- och affärsutveckling och i det nystartade dotterbolaget Truly Labs utför de experiment och labbtjänster i inkubatorn på Medicon Village. Karin von Wachenfeldt menar att deras verksamhet är en del av ett paradigmskifte då mindre och alltmer specialiserade forskningsbolag i täta närverk börjat ta över de stora jättarnas uppdrag.

– Det viktiga är att man kan länka de prekliniska resultaten till det som i slutändan verkligen händer i patienten, säger hon.

Sedan tidigare finns Lundaföretagen A1M Parma och Cantargia bland Truly Translationals kunder. Bolaget har även uppdrag från ett större tyskt generikabolag samt ett par Stockholmsbaserade företag.

Vid det brutna räkenskapsåret under hösten var omsättningen drygt tio miljoner kronor i de två Truly-bolagen, att jämföra med cirka sju miljoner för 2015.  Karin von Wachenfeldt och medgrundaren Charlott Brunmark äger 50 procent var i Truly Translational. De innehar även 70 procent i Truly Labs. Resterande delar ägs av anställda.

Magnus Erlandsson

Medicon Village-bolaget Truly Translational har stadigt ökat sin omsättning sedan starten 2011. Med flera nya ägg i kundkorgen i år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.