söndag 14 april 2024

inloggad som

Nya kundavtal lyfter Truly Translational

Medicon Village-bolaget Truly Translational har stadigt ökat sin omsättning sedan starten 2011. Med flera nya ägg i kundkorgen i år håller den utvecklingen i sig.

Karin Von Wachenfeldt– Vår ambition har varit att dubbla omsättningen och även antalet anställda vartannat år, och det håller vi, säger Karin von Wachenfeldt som är vd och en av bolagets grundare.

Under året har bolaget bland annat slutit avtal med Aptahem, Clinical Trial Consultants och EpiEndo Pharmaceuticals.

Malmöbolget Aptahem utvecklar läkemedelskandidater för att behandla och förebygga sjukdomar som orsakas av blockering av blodkärl. Clinical Trial Consultants – med kliniker i Linköping och Uppsala – utför klinisk forskning på uppdrag av universitetet och läkemedelsindustrin och isländska EpiEndo Pharmaceuticals fokuserar på behandling av kroniska luftvägssjukdomar.

Truly Translational sysslar med konsultverksamhet inom läkemedels- och affärsutveckling och i det nystartade dotterbolaget Truly Labs utför de experiment och labbtjänster i inkubatorn på Medicon Village. Karin von Wachenfeldt menar att deras verksamhet är en del av ett paradigmskifte då mindre och alltmer specialiserade forskningsbolag i täta närverk börjat ta över de stora jättarnas uppdrag.

– Det viktiga är att man kan länka de prekliniska resultaten till det som i slutändan verkligen händer i patienten, säger hon.

Sedan tidigare finns Lundaföretagen A1M Parma och Cantargia bland Truly Translationals kunder. Bolaget har även uppdrag från ett större tyskt generikabolag samt ett par Stockholmsbaserade företag.

Vid det brutna räkenskapsåret under hösten var omsättningen drygt tio miljoner kronor i de två Truly-bolagen, att jämföra med cirka sju miljoner för 2015.  Karin von Wachenfeldt och medgrundaren Charlott Brunmark äger 50 procent var i Truly Translational. De innehar även 70 procent i Truly Labs. Resterande delar ägs av anställda.

Magnus Erlandsson

Medicon Village-bolaget Truly Translational har stadigt ökat sin omsättning sedan starten 2011. Med flera nya ägg i kundkorgen i år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.