fredag 17 maj 2024

inloggad som

Parkster växer med kommunala kontrakt för mobilparkering

|  , ,
|  

Den skånska parkeringappen Parkster sluter allt fler kommunala parkeringar till sig. I förra veckan vann Lundabolaget en upphandling med Ystad kommun.

Parkster har utvecklat en tjänst där man kan betala för parkering via app eller sms. Konsumenten debiteras för exakt den tid som parkeringsplatsen används och behöver inte betala någon extra avgift för att använda tjänsten.

Det senaste året har bolaget växt rejält tack vare en rad kommunala kontrakt. Under våren och sommaren har Uppsala och Jönköpings kommuner infört parkeringsappen och ett avtal har tecknats med Linköpings kommun. Nyligen har även de första bilisterna börjat använda appen på kommunala parkeringar i Malmö.

Henrik Hallgren– Vi pratar med de flesta aktörer landet runt och satsar på att bli en rikstäckande gratisapp för parkering, säger Parksters vd Henrik Hallgren.

I nuläget finns tjänsten etablerad på 32 orter – på vissa av dessa enbart hos privata parkeringsbolag.

Omsättningen låg på 20 miljoner kronor det senaste verksamhetsåret. Parkster sysselsätter 20 personer, varav tio är kundtjänstarbetare anställda hos en underleverantör. Bland konkurrenterna finns Stockholmsbolaget EasyPark, som även har en stor del av marknaden i Köpenhamn.

Elin Andersson Rosenstock

Den skånska parkeringappen Parkster sluter allt fler kommunala parkeringar till sig. I förra veckan vann Lundabolaget en upphandling med Ystad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad