fredag 3 maj 2024

inloggad som

Vd-byte på växande IT-bolag i Malmö

IT-bolaget Saldab i Malmö har växt till ett 80-tal anställda med planen att anställa ytterligare tio innan årsskiftet. Ett vd-byte och en utökad styrelse ska elda på utvecklingen.

Under sommaren har Martin Anderberg tagit över vd-posten från kompanjonen Daniel Marceau. Duon äger Saldab och har hittills varit de enda styrelseledamöterna. Nu utökas styrelsen med affärsutvecklingskonsulten Ingemar Hagblom och Stefan Kullgren, med en bakgrund från EQT-ägda veterinärklinikkedjan Evidensias koncernledning.

Evidensia är sedan tidigare kund till Saldab, som även har uppdrag för bland andra Pågen, Fingerprint Cards och möbelkedjan Sova. Målet med den nya styrelsen är att hitta kunder i branscher där Saldab hittills varit svaga.

Martin_Anderberg– Vi har historiskt varit starka inom vårdsektorn, detaljhandeln, logistik och bland advokatbyråer. Var vi ska satsa framöver återstår att se, säger Martin Anderberg.

Saldab fungerar som återförsäljare för allt från Microsoftmjukvara till videokonferenssystem, men merparten av intäkterna kommer från molntjänster, hosting och IT-konsultuppdrag.De nyanställningar som Martin Anderberg planerar för handlar nästan enbart om att utöka konsultstaben.

Merparten av dagens cirka 80 anställda finns i Malmö, med mindre filialer i Lund, Göteborg, Jönköping och Stockholm. Omsättningen det senaste räkenskapsåret, som löpte fram till juni 2016, ökade med cirka 20 procent till knappt 130 miljoner kronor, uppger Martin Anderberg.

Erik Olausson

IT-bolaget Saldab i Malmö har växt till ett 80-tal anställda med planen att anställa ytterligare tio innan årsskiftet. Ett vd-byte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.