lördag 27 april 2024

inloggad som

Ny Malmöchef tar vid när Mobenga stöps om

Från att ha agerat mer eller mindre som ett självständigt dotterbolag knyts Malmöbaserade Mobenga närmare ägaren Playtech. Samtidigt får de knappt 100 anställda i Malmö en ny platschef i Blackberry-veteranen Peter Greberg.

Under året byter Mobenga namn till Playtech Sports Sweden och blir en del av den nybildade affärsenheten Playtech Sports. Tanken är att Playtech Sports ska sälja samtliga komponenter inom betting på sportresultat, från central hantering av vadslagningen till de mobilappar spelarna använder.

De sistnämnda står Mobenga för. När brittiska Playtech köpte Malmöbolaget 2011 för sammanlagt 217 miljoner kronor användes Mobengas teknik redan av en lång rad spelföretag.

Peter Greberg– Vi kommer ha kvar befintliga kunder som Ladbrokes och William Hill, men kommer framöver bli mer av en renodlad utvecklingssajt, säger Peter Greberg till Rapidus.

Han har ett förflutet som utvecklingschef på TAT och Blackberry. 2014 började han på Mobenga och tar nu över som platschef efter Mikael Ångman, som lämnar koncernen.

Mobenga har i dag 114 anställda i Malmö och Kiev. Totalt sysselsätter Playtech 5.500 anställda, varav 300 kommer ingå i Playtech Sports.

Playtech är noterat på Londonbörsen och omsatte 630 miljoner euro 2015. Så sent som i maj köpte Playtech upp Stockholmsbaserade Quickspin, som utvecklat ett 20-tal nät- och mobilspel, bland annat en slags virtuella enarmade banditer.

Erik Olausson

Från att ha agerat mer eller mindre som ett självständigt dotterbolag knyts Malmöbaserade Mobenga närmare ägaren Playtech. Samtidigt får de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.