tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Incentive satsar på säker jobbchatt

Malmöbolaget Incentive, som numera har sin bas i Los Angeles, lanserar en jobbchatt för företag och myndigheter som ska vara säkrare än befintliga alternativ. Därefter väntar ny kapitalresning med sikte på både kronor och dollar.

Chattfunktionen, som kallas Incentive Messenger, kan fås som en enskild funktion eller som ytterligare ett verktyg i produktpaketet med säkra tjänster kring projekt- och informationsdelning inom intranät. Snabbchatten är ett svar på kunders efterfrågan och på konkurrenternas produkter, som exempelvis Slack och HipChat. Den kommer även i framtida version ha funktioner för telefon- och videosamtal.

– Våra kunder har i snitt 1.000 medarbetare och då vill man inte att de bildar Facebook-grupper för att dela företagsinformation. Det är inte heller säkert att medarbetarna har Facebook eller att de vill bli kompisar med sina kollegor där, säger Incentives vd och medgrundare Rickard Hansson.

Snabbchatten kan läggas bakom kundens brandvägg och kopplas till nätverkets inloggning, eller köras i ett privat moln.

– Appen liknar Messenger och Whatsapp, det finns ingen anledning att uppfinna hjulet igen. Folk ska känna sig som hemma, och i dag vill de inte mejla utan chatta, säger Rickard Hansson till Rapidus.

Incentive har för närvarande runt 120 betalande kunder, bland dem större en avdelning inom Nato, och ett starkt inflöde av företag som använder gratisversionen. Sedan bolaget antogs till acceleratorn Microsofts Ventures förra året har tillströmningen ökat, från 20-30 nya företag som testar varje månad till 120-130.

Framåt hösten planeras en uppföljande kapitalrunda på fjolårets emission på 14 miljoner kronor. I ett första steg vill ledningen ta in två miljoner dollar, därefter ännu mer.

– Vi har tagit in 400.000 dollar från änglar och mindre spelare men är redo för stora saker under året. Det vi saknar är rejäla resurser för marknadsföring, säger Rickard Hansson.

Incentives moderbolag är sedan drygt ett år tillbaka registrerat i USA, som är huvudmarknaden. Utvecklingskontoret ligger kvar i Malmö och ska så göra. Kontoren sysselsätter fem anställda vardera. Intäkterna för förra året uppgick enligt preliminära siffror till cirka 250.000 dollar, vilket man redan passerat i år.

Jennie Lorentsson

Malmöbolaget Incentive, som numera har sin bas i Los Angeles, lanserar en jobbchatt för företag och myndigheter som ska vara […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.