torsdag 13 juni 2024

inloggad som

Innovationsapp köper upp konkurrent

Seedfundit, som etablerar kontakt mellan startupbolag och investerare, är numera en del av Lundabaserade Swedish Innovation Compass. Båda bolagen jobbar med att underlätta för startupbolag på olika sätt.

Seedfundit sorterar i samråd med affärsrådgivare på olika inkubatorer ut startupbolag som är redo för investeringar. Sedan matchas bolagen med intresserade investerare för eventuell kapitalresning. Swedish Innovation Compass startades 2015 och är en app och hemsida som ska underlätta för entreprenörer och forskare att ta sig fram i innovationsdjungeln.

stephen_batley– Med Seedfundit får vi chans att vara ute hos startupbolag och vara med när de sluter avtal. Vi har även planer på att expandera utanför Sverige. Den danska och den norska versionen av Swedish Innovation Compass är klara men vi har inte lanserat dem än, säger Swedish Innovation Compass ordförande Stephen Batley till Rapidus.

Han vill inte uppge hur mycket Seedfundit köptes för, men utöver kontanter fick avgående vd och ägare Ola Andersson även aktier i Swedish Innovation Compass. Ny vd för Seedfundit är Sasa Farkas, som även är medgrundare av Swedish Innovation Compass och marknadsföringsbolaget Creatify.

Swedish Innovation Compass sysselsätter fyra personer. Bolagets app har laddats ner 5.000 gånger och verksamheten har utöver 150.000 kronor från LU Innovations Systems finansierats av grundarna. Appen samlar in information samt geografisk plats från användaren och ger förslag på relevanta organisationer, evenemang och myndigheter att kontakta.

Emily Binks

Seedfundit, som etablerar kontakt mellan startupbolag och investerare, är numera en del av Lundabaserade Swedish Innovation Compass. Båda bolagen jobbar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Senzagen på offensiven

  Men 37 nya miljoner ska Senzagen, med vd Peter Nählstedt, gå på offensiven för att bredda produktportföljen och följa kunderna hela vägen till marknaden.

 • 740 Mkr till Sandberg

  Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • 740 Mkr till Sandberg

  Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

 • Storytel gjorde honom till ängel

  En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.

 • Köpfest i skånska bolag 

  Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Tunt i Affärsänglarnas portfölj

  Två av fem bolag som Affärsänglarna listar som ”sina” bolag är i eller på väg i konkurs. Här visar vi listan.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Kassorna tryter för skånska bolag

  Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.