torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Innovationsapp köper upp konkurrent

Seedfundit, som etablerar kontakt mellan startupbolag och investerare, är numera en del av Lundabaserade Swedish Innovation Compass. Båda bolagen jobbar med att underlätta för startupbolag på olika sätt.

Seedfundit sorterar i samråd med affärsrådgivare på olika inkubatorer ut startupbolag som är redo för investeringar. Sedan matchas bolagen med intresserade investerare för eventuell kapitalresning. Swedish Innovation Compass startades 2015 och är en app och hemsida som ska underlätta för entreprenörer och forskare att ta sig fram i innovationsdjungeln.

stephen_batley– Med Seedfundit får vi chans att vara ute hos startupbolag och vara med när de sluter avtal. Vi har även planer på att expandera utanför Sverige. Den danska och den norska versionen av Swedish Innovation Compass är klara men vi har inte lanserat dem än, säger Swedish Innovation Compass ordförande Stephen Batley till Rapidus.

Han vill inte uppge hur mycket Seedfundit köptes för, men utöver kontanter fick avgående vd och ägare Ola Andersson även aktier i Swedish Innovation Compass. Ny vd för Seedfundit är Sasa Farkas, som även är medgrundare av Swedish Innovation Compass och marknadsföringsbolaget Creatify.

Swedish Innovation Compass sysselsätter fyra personer. Bolagets app har laddats ner 5.000 gånger och verksamheten har utöver 150.000 kronor från LU Innovations Systems finansierats av grundarna. Appen samlar in information samt geografisk plats från användaren och ger förslag på relevanta organisationer, evenemang och myndigheter att kontakta.

Emily Binks

Seedfundit, som etablerar kontakt mellan startupbolag och investerare, är numera en del av Lundabaserade Swedish Innovation Compass. Båda bolagen jobbar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad