torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Hoodin i miljonaffär med Riksbyggen

Hoodin i Malmö får sin största kund hittills i Riksbyggen. Byggkoncernen ska sälja in livsstilen i nya bostadsområden med hjälp av Hoodins teknik för att skapa skräddarsydda medieflöden för varje kvarter.

Genom att snappa upp den lokala lågstadieskolans Twitterinlägg, Instagrambilder från lekplatsen eller Facebookuppdateringar från företag och föreningar i området ska Hoodins mjukvara ge bostadsspekulanterna en känsla för kvarterets karaktär.

Marcus Emne– Det gäller att sälja in området likaväl som själva bostaden, närområdets livsstil och vilka bekvämligheter det finns tittar man allt mer på, säger Hoodins vd Marcus Emne.

De närmaste 18 månaderna räknar han med att affären med Riksbyggen ska ge intäkter på över en miljon kronor. Parallellt har Hoodin nyligen skrivit avtal med Region Skåne om att skapa lokala medieflöden för en rad vandrings- och cykelleder i södra Sverige, däribland Skåneleden och Kattegattsleden. Den affären är något mindre men ändå betydande.

Bland Hoodins ägare finns Mats Lindoff, Nordic Innovation Invest och Menmo Ventures, som nyligen bytt namn till Djäkne Startup Studio. Inräknat konsulter sysselsätter bolaget ett tiotal personer med planen att dubbla den siffran under året.

Omsättningen för 2015 låg på cirka 1,3 miljoner kronor. Enligt Marcus Emne visar Hoodin i dag positivt kassaflöde.

– Vi tittar på att fylla på med mer riskkapital för att öka expansionstakten. Men inget är bestämt i dagsläget, säger han till Rapidus.

Styrelseordförande i Hoodin är Jan Halling. Han var tidigare vd för danska Politikens verksamhet inom gratistidningar, där de svenska upplagorna av Lokaltidningen ingår.

Erik Olausson

Hoodin i Malmö får sin största kund hittills i Riksbyggen. Byggkoncernen ska sälja in livsstilen i nya bostadsområden med hjälp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Mikrodust expanderar med ny vd 

  Det Lundabaserade teknikbolaget Mikrodust plockar in en ny vd. Nu är planen att expandera bolagets sälj- och marknadsavdelning.

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.