tisdag 30 april 2024

inloggad som

Hoodin i miljonaffär med Riksbyggen

Hoodin i Malmö får sin största kund hittills i Riksbyggen. Byggkoncernen ska sälja in livsstilen i nya bostadsområden med hjälp av Hoodins teknik för att skapa skräddarsydda medieflöden för varje kvarter.

Genom att snappa upp den lokala lågstadieskolans Twitterinlägg, Instagrambilder från lekplatsen eller Facebookuppdateringar från företag och föreningar i området ska Hoodins mjukvara ge bostadsspekulanterna en känsla för kvarterets karaktär.

Marcus Emne– Det gäller att sälja in området likaväl som själva bostaden, närområdets livsstil och vilka bekvämligheter det finns tittar man allt mer på, säger Hoodins vd Marcus Emne.

De närmaste 18 månaderna räknar han med att affären med Riksbyggen ska ge intäkter på över en miljon kronor. Parallellt har Hoodin nyligen skrivit avtal med Region Skåne om att skapa lokala medieflöden för en rad vandrings- och cykelleder i södra Sverige, däribland Skåneleden och Kattegattsleden. Den affären är något mindre men ändå betydande.

Bland Hoodins ägare finns Mats Lindoff, Nordic Innovation Invest och Menmo Ventures, som nyligen bytt namn till Djäkne Startup Studio. Inräknat konsulter sysselsätter bolaget ett tiotal personer med planen att dubbla den siffran under året.

Omsättningen för 2015 låg på cirka 1,3 miljoner kronor. Enligt Marcus Emne visar Hoodin i dag positivt kassaflöde.

– Vi tittar på att fylla på med mer riskkapital för att öka expansionstakten. Men inget är bestämt i dagsläget, säger han till Rapidus.

Styrelseordförande i Hoodin är Jan Halling. Han var tidigare vd för danska Politikens verksamhet inom gratistidningar, där de svenska upplagorna av Lokaltidningen ingår.

Erik Olausson

Hoodin i Malmö får sin största kund hittills i Riksbyggen. Byggkoncernen ska sälja in livsstilen i nya bostadsområden med hjälp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.