torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Birgersson startar kontorshotell

Bredbandsprofilen Jonas Birgersson, vd för Labs2, startar ett innovativt kontorshotell. Bolagsnamnet är WG1 Service vilket härrör till gatuadressen Winstrupsgatan 1 i Lund, samma lokaler som Labs2 och ViaEuropa håller till i.

kontorshotellet1_liten

Jonas Birgersson har sedan en tid tillbaka redan hyrt ut kontorsplatser till vänner och bekanta, och bolagiseringen är enligt Birgersson ett sätt att formalisera detta. Redan nu finns Piratpartiet, ett Bitcoinföretag, designers, administratörer och rekryteringsbolag på plats. Kamerabolaget Narrative fanns också där till en början, innan de blev över ett dussin och behövde flytta in i egna lokaler.

På sikt är planerna att skapa ett innovationshus och inspirationen kommer bland annat från kontorshotellet Epicenter i Stockholm.

Att större företag erbjuder kontorshotellsverksamhet i egna lokaler är populärt runtom i världen, bland annat eftersom det ger möjligheter för storbolagen att få in fräscha idéer och möjlighet till utbyte av olika slag.

– Vi tänkte nu strukturera upp det hela lite och börja jobba långsiktigt med ett ”innovation space”. Det är ett bra sätt att kunna blanda idéer med andra digitala hjältar. Dessutom är läget bra för att ta emot internationella kunder, säger Jonas Birgersson till Rapidus.

Som Rapidus rapporterade i våras har Jonas Birgerssons bolag Labs2 drabbats av förseningar i utrullningen av bredbandsinstallationer i Israel. Under de senaste fem åren har Labs2 totalt gått med 37 miljoner kronor i förlust. Senaste verksamhetsåret var förlusten 4,7 miljoner kronor, med en omsättning på 8,1 miljoner kronor. I somras fattade bolagsstämman beslutet att sälja Labs2 till e Business Consulting Scandinavia, Jonas Birgerssons eget bolag. Detta gör att Labs2 Group AB i dag enbart fungerar som royaltybolag.

Nyligen bildades även bolagen Labs2 Sverige AB och Labs2 International AB med Jonas Birgersson som vd. Enligt honom är syftet med detta att skapa en ny struktur för de befintliga och tillkommande kunderna för affärssystemet Brikks.

Anders Frick

Bredbandsprofilen Jonas Birgersson, vd för Labs2, startar ett innovativt kontorshotell. Bolagsnamnet är WG1 Service vilket härrör till gatuadressen Winstrupsgatan 1 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.