onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Bosch blir minst 40 i Lund – värvar från Sony Mobile

|  ,
|  

Tyska industrijätten Robert Bosch har redan fått 25-30 nya medarbetare på kroken till bolagets nya utvecklingsenhet på Ideon i Lund. Det uppger bolagets svenska personalchef Peter Rönnmark för Rapidus.

– När vi öppnar kontoret i januari kommer vi vara 25-30 anställda, minst, det kommer nog vara fler. Vi anställer för fullt hela tiden nu, säger han.

Robert Bosch hyr in sig på 500 kvadratmeter i Alfa 2-huset på Ideon. Enligt Peter Rönnmark räknar bolaget med att i ett första steg bli 40-45 medarbetare i de lokalerna. Därutöver har bolaget option på att hyra ytterligare 1.000 kvadratmeter i samma fastighet.

– Vi vill gardera oss, om verksamheten växer så ska det inte vara något problem med utrymme, säger Peter Rönnmark.

Han kan inte säga exakt var Bosch hittat de nya rekryterna.

– Det är lite blandat, en stor del har sannolikt blivit permitterade från Sony Mobile men jag kan inte säga hur många.

Den Lundabaserade utvecklingsenheten kommer att fokusera på mjukvaruutveckling för applikationer inom bilindustrin.

Emily Binks

Tyska industrijätten Robert Bosch har redan fått 25-30 nya medarbetare på kroken till bolagets nya utvecklingsenhet på Ideon i Lund. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.