onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar: Axis kommunikationschef går till Wihlborgs

Börsnoterade Axis kommunikationschef Margareta Lantz lämnar Lundabolaget. Istället går hon till en motsvarande tjänst på likaledes börsnoterade Wihlborgs i Malmö. Lena Hedén, PR- och marknadsföringschef på Axis, tar över Margareta Lantz uppgifter tills en ersättare rekryterats.  Axis ökade senaste kvartalet personalstyrkan med 42 personer till drygt 2.060 anställda, varav merparten sitter i Lund. Wihlborgs, med ett fastighetsbestånd värderat till 25 miljarder, sysselsätter drygt 100 anställda.

Efter nästan fyra år som vd för medicinteknikbolaget Vigmed lämnar Finn Ketler posten. Under en övergångsperiod kommer dock Ketler kvarstå som en resurs till tillförordnade vd Henrik Olsen. Börsnoterade Vigmed, med 18 anställda, utvecklar stickskydd till nålar och kanyler men har drabbats av förseningar i produktionen i Asien, samtidigt som en del av produkterna visat sig ha problem gällande stickskyddet. Försäljningen minskade därmed mellan mars och september, men nu ska problemen vara åtgärdade och försäljningen rulla igång uppger styrelseordförande Lennart Holm för Rapidus.

Ulf Silbersky har lämnat posten som näringslivschef på Eslövs kommun efter ett år. Istället har han dragit igång konsultbolaget Platspilot, inriktat på utveckling av offentliga och privata platser åt fastighetsföretag, intresseorganisationer samt kommuner. Ulf Silbersky har tidigare arbetat som sektionschef på ÅF där han arbetat med samhällsutveckling. Platspilot är Malmöbaserat.

Rapidus

Börsnoterade Axis kommunikationschef Margareta Lantz lämnar Lundabolaget. Istället går hon till en motsvarande tjänst på likaledes börsnoterade Wihlborgs i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Kraftigt volymtapp i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets första kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter går kurvorna åt olika håll: upp för fastighetsbolaget Wihlborgs och ned för fönsterbolaget Inwido.

  • Kjell & Companys aktie i fritt fall

    Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

  • Ledningsrokad i Axolot

    Miljöteknikbolaget Axolot Solutions ska skala upp försäljningsaktiviteterna. Då kliver huvudägaren Lennart Holm av som vd och ersätts med en av bolagets konsulter.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

    Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

  • Frågetecken inför AI-reglering

    EU vill bli först ut med att reglera användandet av artificiell intelligens (AI). Oron växer för att kommer försvåra bildandet av nya AI-företag, enligt Mikael Ljungblom på AI Sweden.

  • Wihlborgs gör rekord

    Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

  • Tisdagens rapporter

    Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

  • Nybyggandet kan bromsas

    Wihlborgs har flera stora nybyggen på gång i västra Skåne, däribland ett par av bolagets största kontorsbyggen hittills. Men de […]

  • Tunga hyreshöjningar för kontor

    Årsskiftet medförde en kraftigare höjning av kontorshyrorna än på många år. Trots det är efterfrågan på kontorslokaler fortsatt stark, även […]