fredag 17 maj 2024

inloggad som

Efter Tacticus – EG gör nytt förvärv i Sverige

Den danska miljardkoncernen EG köper det 40 personer starka svenska IT-konsultbolaget Medius Dynamics och införlivar det i EG Sverige, med huvudkontor i Malmö. Med köpet får EG Sverige närmare 190 anställda och en omsättning på runt 300 miljoner kronor.

Vd för EG Sverige är Stefan Fleron, som tidigare var vd på Malmöbolaget Tacticus innan det sommaren 2014 köptes upp av EG. Huvudkontoret för EG Sverige ligger på Kalendegatan i Malmö där bolaget nu utökar med fler funktioner, bland annat lönehantering. Enligt Stefan Fleron är köpet ett sätt för EG Sverige att utöka verksamheten inom framförallt IT-system för detaljhandeln.

Stefan Fleron– EG Sverige är starka på bland annat managementtjänster inom detaljhandel och butikslösningar som kassasystem och mobila lösningar i butik. Medius Dynamics är starka på affärssystem och har under lång tid implementerat affärssystemet Microsoft Dynamics AX för detaljhandeln, säger Stefan Fleron till Rapidus.

Medius Dynamics omsatte förra året 67 miljoner kronor. På kundlistan står företag som Granngården, Comfortbutikerna samt RnB.

Genom förvärvet får EG Sverige fler anställda i Stockholm samt kontor också i Linköping och Eskilstuna. Martin Kåver är vd för Medius Dynamics och kommer att stanna kvar som ansvarig för den förvärvade verksamheten.

Stefan Fleron vill inte avslöja några detaljer kring köpeskillingen, men flaggar för ytterligare expansion och fler uppköp.

– Vi kommer fortsätta vår tillväxtstrategi med målet att bli en av de större spelarna i Sverige inom affärssystem och lösningar kring dessa. Det kommer vi att göra genom organisk tillväxt samt ytterligare förvärv, säger Stefan Fleron.

Den danska EG-koncernen har totalt 25 kontor, omkring 1500 medarbetare och omsatte 1,6 miljarder danska kronor under år 2013.

Anders Frick

Den danska miljardkoncernen EG köper det 40 personer starka svenska IT-konsultbolaget Medius Dynamics och införlivar det i EG Sverige, med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]