söndag 3 december 2023

inloggad som

Skånska branschveteraner startar konsultbyrå för FoU

R & D Task Force är namnet på en ny skånsk konsultbyrå som ska inrikta sig på räta upp utvecklingsprojekt som gått snett. I stallet av konsulter, tillika ägargruppen bakom bolaget, ingår åtta tunga ledare från skånska näringslivet.

Rapidus kan i dag berätta att Cybercoms tidigare regionchef Thomas Barge samt telekomprofilerna Mats Lindoff och Lars Tilly finns med i gruppen som backar upp initiativet från Michael Hallner, delägare på Neuhauser & Falck.

Michael Hallner— Det finns fortfarande bolag som saknar effektiva ledarfunktioner inom forskning och utveckling, så jag ringde runt till personer i mitt nätverk. Tillsammans har vi under våren format och visualiserat våra idéer och bildat R & D Task Force, säger Michael Hallner.

Övriga fyra, som också blir delägare i bolaget och kommer att fungera som konsulter, är Johan Ericsson, Robert Källman, Dan Peters och Thomas Vonheim. Ordförande blir Thomas Barge, men någon vd är ännu inte utsedd.

Affärsidén går ut på att stötta bolag vars utvecklingsprojekt tappat fart, både under kortare och längre perioder på upp till ett år, eller att gå in som rådgivare vid exempelvis ett teknikskifte. Fokus kommer ligga på företag inom IT, telekom, teknik och life science — branscher där grundarna själva verkar.

— Men det räcker inte att vara expert, man måste vara en duktig ledare och ha förmåga att driva utvecklingsavdelningen mot samma mål som ledningen och ägarna har, säger Thomas Barge till Rapidus.

De kvarvarande månaderna av 2014 räknar Michael Hallner med att gruppen hinner och ta hem uppdrag för tre, fyra miljoner kronor. I inledningsskedet riktar R & D Task Force in sig på utvecklingsintensiva bolag i Skåne, men ser en möjlighet till internationella uppdrag i framtiden.

Jennie Lorentsson

R & D Task Force är namnet på en ny skånsk konsultbyrå som ska inrikta sig på räta upp utvecklingsprojekt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad