tisdag 14 maj 2024

inloggad som

InUse värvar ny Malmöchef

Konsultbolaget InUse har värvat Filip Månsson från Herslow & Partners som ny chef för Malmökontoret. InUse, som specialiserat sig på interaktionsdesign och användargränssnitt, har växt till att sysselsätta 60 personer med Studentlitteratur och Gambro som nya kunder.

Filip Månsson tar över posten från Pia-Karin Åkesson, som i höstas blev marknadschef och ansvarig för bolagets nya etablering i Stockholm. Utöver Filip Månsson har InUse hittills i år nyanställt en handfull personer i Malmö, som är huvudsäte för bolaget.

Pia-Karin Akesson 2— Nu är vi lagom stora i Malmö och Göteborg men kommer behöva bli cirka tio personer till i Stockholm, säger Pia-Karin Åkesson och pekar på kundkontrakt med SL och statliga Metria, en avknoppning från Lantmäteriet.

InUse omsatte cirka 40 miljoner kronor under 2013 med en vinstmarginal på cirka tio procent, uppger Pia-Karin Åkesson. Bland de skånska kunderna finns utöver Gambro och Studentlitteratur bland annat Axis. Bolaget har även varit med och tagit fram Region Skånes nya hemsida, som lanseras under våren.

Filip Månsson har ett förflutet som marknadschef på Colorama, men har de senaste åren arbetat som projektledare på Herslow & Partners, som bland annat jobbar med investerarträffar för skånska företag på Aktietorget.

Erik Olausson

Konsultbolaget InUse har värvat Filip Månsson från Herslow & Partners som ny chef för Malmökontoret. InUse, som specialiserat sig på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.