torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Nya delägare till växande Yourglobaleye

Ulf Hillstedt, som i dag är affa_rsutvecklare på opinionsinstitutet Novus och har ett förflutet som vd på GfK och Temo, tar plats i både styrelse och ägargrupp på Yourglobaleye. Senaste halvåret har Köpenhamnsbolaget bland annat plockat Arla och Telia som nya kunder.

— Han är en av Nordens bästa inom market research. Han blir ett oerhört tillskott, säger Peter Eyermann som grundade Yourglobaleye 2009 tillsammans med danske bioteknikprofilen Jørgen Thorball.

Efter årsskiftet tillkommer ytterligare en partner, men vem det blir vill Peter Eyermann inte avslöja i dagsläget.

Yourglobaleye har via Facebook byggt upp ett nätverk med cirka 3.000 unga spotters runt om i världen som använder kameran in sina mobiler för att dokumentera hur varor och reklamkampanjer exponeras i butiker.

— I vissa fall har vi sett att 70 procent av materialet man skickat ut inte har kommit upp i butiken. Det är inte klokt vad det gör i pengar, säger Eyermann.

I år omsätter verksamheten drygt 2,5 miljoner kronor och enligt Eyermann fördubblas den summan nästa år. På kundlistan står bland annat Carlsberg, Novartis och 7-Eleven.

— Senaste halvåret har vi ökat väldigt mycket. Det nyaste tillskottet är årsavtal med Telia Sverige och Arla i Dubai. I Kuwait har vi just nu uppdrag för 400 butiker.

Vibeke Hjalmers

Ulf Hillstedt, som i dag är affa_rsutvecklare på opinionsinstitutet Novus och har ett förflutet som vd på GfK och Temo, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.