fredag 26 april 2024

inloggad som

Nyemission för börsaktuella BIMobject

I september gick bland andra Karl-Axel Granlund och Sven Holmgren från industrikonglomeratet Volito in som ägare i BIMobject. Inför den planerade listningen på First North satsar bolaget på att bredda ägarkretsen ännu mer med en emission på 20 miljoner kronor.

Pengarna ska framförallt gå till expansion på den europeiska marknaden, där BIMobject hoppas bli ett standardbibliotek som byggbolag och arkitekter använder när de hämtar digital information om exempelvis möbler och byggmaterial och plockar ner dem till sina ritprogram.

— Som IT-företag är det väldigt bra om du är den största eller nästa största, så att alla använder din tjänst. Att vara en mindre spelare är tuffare, säger vd Stefan Larsson.

Bland de som börjat testa tekniken finns Peab, NCC och Ratosägda Hent i Norge. BIMobject sysselsätter drygt 20 personer vid kontoret på Media Evolution City i Malmö och ska det närmaste året öka styrkan med ytterligare ett tiotal. Senaste räkenskapsåret, som slutade i april, låg omsättningen på runt två miljoner kronor.

Emissionen på uppåt 20 miljoner kronor klubbas vid en extra bolagsstämma om två veckor och riktar sig till såväl nuvarande ägare som allmänheten. Parallellt diskuterar bolaget med potentiella investerare i utlandet.

— Vi har intressenter från Asien och framförallt USA. Riskkapitalbolagen är på oss hela tiden, säger Stefan Larsson.

Erik Olausson

I september gick bland andra Karl-Axel Granlund och Sven Holmgren från industrikonglomeratet Volito in som ägare i BIMobject. Inför den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.