söndag 12 maj 2024

inloggad som

Ny stab ska samordna Region Skånes utvecklingsarbete

Öresundskomiteens PR-chef Daniel Persson har rekryterats till Region Skåne. Han blir chef för en ny stab under utvecklingsdirektör Mikael Stamming som ska koordinera regionens utvecklingsarbete inom allt från kollektivtrafik till näringsliv.

Initialt ska 6-10 personer arbeta i den nya staben, som kommer hantera såväl Skånetrafiken och Kultur Skåne som avdelningarna för folkhälsa, miljö och näringslivsutveckling. I det sistnämnda ingår också koncernen Business Region Skåne.

— Mina företrädare på posten har inte haft Skånetrafiken som ansvarsområde. Därför kom vi fram till att vi behövde denna stab för att synkronisera och effektivisera det regionala utvecklingsarbetet, säger Mikael Stamming.

Daniel Persson börjar sin nya tjänst 1 november. I dag ansvarar han för omvärldskontakter med beslutsfattare och opinionsbildare på Öresundskomiteen, dit han rekryterades av Mikael Stamming 2009.

Erik Olausson

Öresundskomiteens PR-chef Daniel Persson har rekryterats till Region Skåne. Han blir chef för en ny stab under utvecklingsdirektör Mikael Stamming […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen