fredag 23 februari 2024

inloggad som

Nya värningar på Binario 12, Zaplox och Qeep

Thomas Fiedler, medgrundare till IT-konsultbolaget Tactel, har gått in som delägare och marknadschef i Binario 12 i Malmö. Binario 12 fungerar som marknadsföringsbolag för en grupp konsultbolag grundade av duon Fredrik Tingvall och Stefan Lind: CarbonX och Thirdbase i Malmö, X3M Consulting i Lund och Avacero i Göteborg. Bolagsgruppen sysselsätter totalt 23 anställda. Bland kunderna finns Ikea, Region Skåne, H&M och Sony Mobile.

Fredrik Palm är ny teknikchef på Ideonbolaget Zaplox. Han har ett långt förflutet från nuvarande Sony Mobile, senast som sektorchef inom mjukvaruutveckling. Zaplox utvecklar system för mobilbaserade nycklar och sysselsätter i dag ett tiotal personer inklusive konsulter. Utöver rekryteringen av Fredrik Palm är bolaget även på väg att få ett tillskott till styrelsen sedan Anotos tidigare vd Örjan Johansson nominerats till ny ledamot av storägaren LMK Ventures. Tillsammans med Industrifonden sköt LMK i höstas in tio miljoner kronor i bolaget. Zaplox vd Stefan Gripwall är en av gästerna på scen i kväll på Rapidus Efter jobbet”.

Qeep Consulting i Malmö har rekryterat Fredrik Wall som ny managementkonsult. Han har en bakgrund från konsultbolagen Kundpartner Syd och Cultivator, samt som chef på McDonalds. Längre tillbaka jobbade Fredrik Wall inom det militära. Qeep Consulting ägs av Aqilles Invest och är systerföretag med bland andra Joblink och Ceres.

Rapidus

Thomas Fiedler, medgrundare till IT-konsultbolaget Tactel, har gått in som delägare och marknadschef i Binario 12 i Malmö. Binario 12 fungerar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.