fredag 19 april 2024

inloggad som

Nya värningar på Binario 12, Zaplox och Qeep

Thomas Fiedler, medgrundare till IT-konsultbolaget Tactel, har gått in som delägare och marknadschef i Binario 12 i Malmö. Binario 12 fungerar som marknadsföringsbolag för en grupp konsultbolag grundade av duon Fredrik Tingvall och Stefan Lind: CarbonX och Thirdbase i Malmö, X3M Consulting i Lund och Avacero i Göteborg. Bolagsgruppen sysselsätter totalt 23 anställda. Bland kunderna finns Ikea, Region Skåne, H&M och Sony Mobile.

Fredrik Palm är ny teknikchef på Ideonbolaget Zaplox. Han har ett långt förflutet från nuvarande Sony Mobile, senast som sektorchef inom mjukvaruutveckling. Zaplox utvecklar system för mobilbaserade nycklar och sysselsätter i dag ett tiotal personer inklusive konsulter. Utöver rekryteringen av Fredrik Palm är bolaget även på väg att få ett tillskott till styrelsen sedan Anotos tidigare vd Örjan Johansson nominerats till ny ledamot av storägaren LMK Ventures. Tillsammans med Industrifonden sköt LMK i höstas in tio miljoner kronor i bolaget. Zaplox vd Stefan Gripwall är en av gästerna på scen i kväll på Rapidus Efter jobbet”.

Qeep Consulting i Malmö har rekryterat Fredrik Wall som ny managementkonsult. Han har en bakgrund från konsultbolagen Kundpartner Syd och Cultivator, samt som chef på McDonalds. Längre tillbaka jobbade Fredrik Wall inom det militära. Qeep Consulting ägs av Aqilles Invest och är systerföretag med bland andra Joblink och Ceres.

Rapidus

Thomas Fiedler, medgrundare till IT-konsultbolaget Tactel, har gått in som delägare och marknadschef i Binario 12 i Malmö. Binario 12 fungerar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.