torsdag 25 april 2024

inloggad som

Avmattning vid Öresund — Tretton37 gasar i Stockholm

Sedan starten för två år sedan har IT-konsulten Tretton37, som specialiserar sig på .NET-utveckling, växt till drygt 40 anställda i Lund. Men nu är storrekryteringen i Öresundsområdet över — framöver ska expansionen ske på det nyöppnade Stockholmskontoret.

I dagarna lämnar Tretton37 sitt årsbokslut till Bolagsverket. Omsättningen för verksamhetsåret september 2010 till och med december 2011 blev 29,3 miljoner kronor. Vinsten: 1,7 miljoner efter skatt. Med de anställda som kommer in i mitten på maj sysselsätter företaget 49 konsulter.

— Sedan starten har vi varit i kontakt med över tusen .NET-utvecklare i Öresundsregionen. Vår bedömning i dag är att det är svårt att växa vidare i samma takt och bibehålla kvalitén. I Skåne ska vi nu stabilisera verksamheten, medan vi växer med tio anställda i Stockholm i år, säger VD Deniz Yildirim.

Han ser samtidigt att kundernas tidigare höga investeringstempo i Skåne mattats av betydligt, med längre ledtider på affärerna som följd. I Stockholm däremot har bolaget nyligen tagit sin första kund och efterfrågetrycket är stark.

Under året har Tretton37 breddat konsultbasen för att täcka affärsområdena portal (SharePoint) och mobil utveckling (mobile web). Erik Forsberg har rekryterats från Avega för att leda det mobila affärsområdet, medan Peter Ekerot hämtats från Logica för att ansvara för portalutvecklingen.

— På det mobila området ser vi en trend där allt fler kunder går mot webblösningar baserade på HTML5 och utvecklar appar för specifika mobiler först om det är någon hårdvara, som kameran i telefonen, som ska utnyttjas, säger Deniz Yildirim.

Tretton37 är personalägt. Bland kunderna finns Alfa Laval och Sembo. Styrelseordförande är Thomas Barge, tidigare VD för Cybercom Sweden South.

Joel Lyth

Sedan starten för två år sedan har IT-konsulten Tretton37, som specialiserar sig på .NET-utveckling, växt till drygt 40 anställda i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.