måndag 20 maj 2024

inloggad som

Innovationsbron investerar i Ideonbolag

Tillsammans med fyra privata investerare går Innovationsbron in med 1,4 miljoner kronor i Ascenda Solutions på Ideon Innovation. Investeringen värderar bolaget som utvecklat en pallyft för detaljhandeln till närmare åtta miljoner kronor.

I höstas sålde Ascenda Solution de första exemplaren av sin hissbara varudisk till Coop Forum i Bromma. Sedan dess har grundarduon Emelie Åström och Malin Samuelsson fortsatt arbetet med att sälja in produkten mot dagligvaruhandeln men även börjat rikta sig till andra branscher. Omsättningen 2011 landade på runt 100.000 kronor.

— Dagligvaruhandeln har väldigt långa ledtider men vi är nöjda med första året och ska vi öka försäljningstakten, säger Emelie Åström.

I samband med investeringen går Christian Ahl från Innovationsbron, samt de två affärsänglarna Lars Harlegard och Per-Göran Lennartsson, in i styrelsen. Kapitalet ska bland annat användas till att stärka upp organisationen ytterligare.

— Närmast ska vi jaga en extern styrelseordförande med erfarenhet från livsmedelsbranschen, säger Emelie Åström.

Även efter investeringen är de två grundarna huvudägare med närmare 75 procent av aktierna i Ascenda Solution.

Joel Lyth

Tillsammans med fyra privata investerare går Innovationsbron in med 1,4 miljoner kronor i Ascenda Solutions på Ideon Innovation. Investeringen värderar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]