fredag 26 april 2024

inloggad som

Qubulus rensar ut styrelsen

Samtliga ledamöter avgår ur Malmöbaserade Qubulus styrelse. VD Ants Maran uppger att åtgärden är ett steg i det omskrivna mobilteknikbolagets USA-expansion och flaggar för ägarförändringar.

Bland dem som lämnat styrelsen finns representanter för Qubulus nuvarande ägare: Per Heander från Innovationsbron och Mats Weidmar från Jayway. Även ordföranden Kathrine Heiberg har trätt ut och bolaget står i dag helt utan styrelse.

Varken Ants Maran eller den andra grundaren och huvudägaren Frank Schuil kan i dag säga vem som ska ta vid, mer än att styrelsen ska få mer internationell prägel. En ny styrelse väljs på en bolagsstämma om ett par veckor. I samband med det kan det även bli aktuellt med ägarförändringar, uppger Ants Maran.

— Vi vill satsa på USA och samlar därför nya krafter kring oss för det steget, säger han utan att vilja kommentera närmare.

Qubulus utvecklar teknik för inomhuspositionering av mobiltelefoner. Bolaget har under hösten öppnat kontor i Boston med två anställda och tittar enligt Frank Schuil även på en etablering i Silicon Valley. Främst är det amerikanska shoppinggallerior, flygplatser och företag med många anställda i stora byggnader som bolaget hoppas locka med sin positioneringsteknik.

Qubulus har i dag tolv anställda och har enligt grundarna haft positivt kassaflöde sedan april. Samtidigt letar bolaget mellan 25 och 30 miljoner kronor i expansionskapital. Qubulus har det senaste året figurerat på ett antal listor över landets hetaste teknikbolag.

Erik Olausson

Samtliga ledamöter avgår ur Malmöbaserade Qubulus styrelse. VD Ants Maran uppger att åtgärden är ett steg i det omskrivna mobilteknikbolagets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.