torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Danska Podio dubblar i San Francisco

Ett år efter lanseringen har IT-veteranen Tommy Ahlers uppstartsbolag Podio fått flera hundra betalande kunder till sin mjukvara för sociala nätverk. Nu dubblar det Sunstone Capital-backade Köpenhamnsbolaget personalstyrkan i USA.

Podios teknik används för att samla internkommunikation inom företag eller organisationer, något som i dag ofta sker via mejl eller chattprogram, till ett flöde. Dit kan även ansvarsfördelning och kalenderfunktioner knytas. Populärt har det kallats ”Facebook för företag”. Systemet kan även köras via Iphone och Android. I morgon ska ytterligare funktioner lanseras, uppger VD Tommy Ahlers.

Han är mest känd för att 2008 ha sålt mobilteknikbolaget Zyb till Vodafone för 230 miljoner danska kronor. Zyb utvecklade mjukvara för sociala nätverk via mobilen och webben. Podio har han grundat tillsammans Thomas Madsen-Mygdal.

Sedan bolaget i februari fick in 22 miljoner danska kronor i riskkapital från Sunstone Capital har personalstyrkan i Köpenhamn växt till 17 personer, varav 3 svenskar som ska täcka den svenska marknaden.

— Vi har inte behov av ett svenskt kontor när Köpenhamn ligger så nära Malmö. Tanken är att vi ska bearbeta hela den europeiska marknaden från Köpenhamn, säger Tommy Ahlers.

I USA fortsätter däremot expansionen, vid kontoret i San Francisco ska personalstyrkan nu öka från fem till tio anställda, uppger Tommy Ahlers som själv är på plats för att förbereda satsningen.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Ett år efter lanseringen har IT-veteranen Tommy Ahlers uppstartsbolag Podio fått flera hundra betalande kunder till sin mjukvara för sociala […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.