torsdag 18 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på TicTac, Medicon Village och Wonderleap

E-learningbolaget TicTac interactive i Malmö har fått in två nya styrelseledamöter och delägare. Det är Conny Hjalmarsson, tidigare mångårig VD för SEB:s IT-bolag, samt Per Eliasson, VD för Skånska Energi och styrelseledamot i MFF, som engagerats i bolaget. Även ordföranden Mats Larsson, vice VD för System Verification, går in med en mindre ägarpost. TicTac sysselsätter ett 20-tal personer och är i färd med att steg för steg integrera sin verksamhet med IT-bolaget SBBS Solutions, som TicTacs ägarduo Petronella Ericson och Carolina Palmqvist förvärvade i februari.

Anette Orheim blir kommunikationschef på Ideon Medicon Village. Närmast har hon varit samverkansansvarig på Lunds universitet, där hon jobbat med universitetets samarbeten med industrin och andra organisationer. Bland tidigare arbetsgivare finns AstraZeneca och Skånetrafiken.

Förra Scandivision-VD:n Anna Nordström Carlssons kommunikationsbyrå Wonderleap har gjort sina första rekryteringar. Copywritern Petter Modéer och projektledaren Camilla Nilsson har båda ett förflutet från reklambyråer i Stockholm men kommer allra närmast från Scandvision. På Wonderleap börjar  även nyutexaminerade Krisztina Fuzesi. Byrån ska enligt planen anställa ytterligare fyra personer under hösten.

Rapidus

E-learningbolaget TicTac interactive i Malmö har fått in två nya styrelseledamöter och delägare. Det är Conny Hjalmarsson, tidigare mångårig VD […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.