torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Nya värvningar på TicTac, Medicon Village och Wonderleap

E-learningbolaget TicTac interactive i Malmö har fått in två nya styrelseledamöter och delägare. Det är Conny Hjalmarsson, tidigare mångårig VD för SEB:s IT-bolag, samt Per Eliasson, VD för Skånska Energi och styrelseledamot i MFF, som engagerats i bolaget. Även ordföranden Mats Larsson, vice VD för System Verification, går in med en mindre ägarpost. TicTac sysselsätter ett 20-tal personer och är i färd med att steg för steg integrera sin verksamhet med IT-bolaget SBBS Solutions, som TicTacs ägarduo Petronella Ericson och Carolina Palmqvist förvärvade i februari.

Anette Orheim blir kommunikationschef på Ideon Medicon Village. Närmast har hon varit samverkansansvarig på Lunds universitet, där hon jobbat med universitetets samarbeten med industrin och andra organisationer. Bland tidigare arbetsgivare finns AstraZeneca och Skånetrafiken.

Förra Scandivision-VD:n Anna Nordström Carlssons kommunikationsbyrå Wonderleap har gjort sina första rekryteringar. Copywritern Petter Modéer och projektledaren Camilla Nilsson har båda ett förflutet från reklambyråer i Stockholm men kommer allra närmast från Scandvision. På Wonderleap börjar  även nyutexaminerade Krisztina Fuzesi. Byrån ska enligt planen anställa ytterligare fyra personer under hösten.

Rapidus

E-learningbolaget TicTac interactive i Malmö har fått in två nya styrelseledamöter och delägare. Det är Conny Hjalmarsson, tidigare mångårig VD […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.