onsdag 2 oktober 2024

inloggad som

Handelskammaren öppnar Lübeckkontor

Fehmarn Bält-förbindelsen mellan Lolland och Fehmarn får Sydsvenska Industri- och Handelskammaren att satsa ytterligare på Tyskland. I morgon invigs ett nytt kontor i Lübeck som ska komplettera Handelskammarens befintliga verksamhet i Berlin.

— Trots att Fehmarn Bält-förbindelsen inte kommer stå färdig förrän 2020 är vår erfarenhet från bygget av Öresundsbron att man inte kan börja för tidigt, säger Stephan Schütze, ansvarig på Handelskammaren i Berlin.

Kontoret i Lübeck kommer att drivas av Magnus Ehrenberg, som grundat Malmöbaserade Ehrenberg Kommunikation. Tyskland är Sveriges största handelspartner och står för ungefär 20 procent av Sveriges export och 10 procent av importen.

Anders Frick

Fehmarn Bält-förbindelsen mellan Lolland och Fehmarn får Sydsvenska Industri- och Handelskammaren att satsa ytterligare på Tyskland. I morgon invigs ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • LMK investerar i fjällen

    Investeringsbolaget LMK Industri köper fjällanläggningarna i Lapland Resorts – av konkursboet efter ett av sina egna innehav. ”En investering med hjärtat” säger vd Anders Månsson.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.