söndag 12 maj 2024

inloggad som

Börsaktuell tjänstejätte startar ingenjörsrekrytering i Malmö

Köpenhamnsbaserade tjänstekoncernen ISS startar ingenjörsrekrytering i Malmö, under ledning av konsultchefen Annika Clerselius. På sikt ska bolaget även satsa på bemanning av ingenjörer till regionens teknikföretag.

Clerselius har själv ingenjörsbakgrund, bland annat genom tidigare jobb på teknikkonsultbolagen ÅF och Semcon.

— Målet är att rekrytera ett par ingenjörer i månaden till intresserade kunder. Men det är ont om ingenjörer nu, så vi får se hur det går. Tanken är att om något år även erbjuda ingenjörsbemanning, säger Annika Clerselius.

Med etableringen tar ISS upp konkurrensen med rekryteringsföretag som Adecco, Academic Search och Dfind. Medan Adecco och Academic Search inte noterat någon akut brist på ingenjörer har Dfinds säljansvarige Charlotte Sahlin märkt av ett rejält ökat sug inom vissa sektorer.

— Det är högtryck på marknaden nu, speciellt på utvecklingssidan inom teknikintensiva bolag, fast inte i telekombranschen, säger hon.

Med en omsättning på 74 miljarder danska kronor och 522.000 anställda runt om i världen, varav 12.000 i Sverige, är ISS Danmarks tredje största bolag. Ägarna EQT och Goldman Sachs planerar inom kort att börsnotera ISS, vilket skulle innebära den största danska börsnoteringen på 15 år.

ISS är kanske mest känt som service- och städbolag, men har också rekryteringstjänster sedan 2004. I dag går rekryteringsverksamheten under namnet Mayday, men under våren byter den namn till ISS Personaltjänster. Mayday finns på fler orter och sysslar redan i dag med ingenjörsrekrytering i Östergötland. I Malmö har bolaget en handfull anställda inom rekrytering för andra branscher.

Anders Frick

Köpenhamnsbaserade tjänstekoncernen ISS startar ingenjörsrekrytering i Malmö, under ledning av konsultchefen Annika Clerselius. På sikt ska bolaget även satsa på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen