torsdag 3 oktober 2024

inloggad som

Lund värd för svensk-amerikanskt entreprenörsforum

Hur får man tag på kapital i tider av ekonomisk nedgång och vilka möjligheter finns inom cleantech? Det är något av det som diskuteras på fredag i Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum i Lund. Vanligtvis arrangeras forumdiskussionerna i Stockholm, men i år sker det också i Skåne och i Skellefteå.

— Vi vill skapa möjligheter att knyta kontakter och skapa affärsmöjligheter. Anledningen till att vi är i Lund är att min chef, Magnus Aronsson, känner Lunds universitets rektor Per Eriksson, säger Helene Thorgrimsson som är projektledare på arrangerande Institutet för entreprenörs- och småföretagsforskning.

På agendan står såväl föredrag om förnyelsebar energi som tips på hur svenska företag lättast kan närma sig den amerikanska marknaden. Helene Thorgrimsson säger att det ska bli ett affärsmässigt och forskningsmässigt utbyte där deltagarna har möjlighet att lära av USA. Evenemanget hölls i går och i dag i Stockholm, kommer till Skellefteå i morgon och till Lund på fredag.

Anders Frick

Hur får man tag på kapital i tider av ekonomisk nedgång och vilka möjligheter finns inom cleantech? Det är något […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • LMK investerar i fjällen

    Investeringsbolaget LMK Industri köper fjällanläggningarna i Lapland Resorts – av konkursboet efter ett av sina egna innehav. ”En investering med hjärtat” säger vd Anders Månsson.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.