onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Nystartad Malmöfirma satsar på larmknapp till mobilen

|  
|  

För en månad sedan släppte Malmöbolaget Small Green Men säkerhetsprogrammet MySecurityApp till Iphone. Fler är under produktion samtidigt som företaget är i färd med att starta ett dotterbolag inom mobil spelutveckling.

Med Small Green Mens säkerhetsprogram ska användarna enkelt kunna larma sina vänner med en knapptryckning på telefonen om de hamnar i fara. Förra veckan släpptes applikationen också till Android-telefoner. Programmet är gratis, intäkterna ska komma från andra företag som vill använda det som en tilläggstjänst som kan integreras med deras existerande utbud.

Enligt bolagets VD Martin Flensburg för bolaget samtal med ett internationellt säkerhetsbolag som visat intresse.

— Förhandlingarna är fortfarande på ett tidigt stadium och det är möjligt att vi väntar upp emot ett år för att då ha en bredare användarbas, säger han.

Fem personer är verksamma i Small Green Men, som hittills inte tagit in något externt kapital. Däremot har en affärsängel från regionen gått in i det dotterbolag inriktat mot mobilspel som är under bildande.

Joel Lyth

För en månad sedan släppte Malmöbolaget Small Green Men säkerhetsprogrammet MySecurityApp till Iphone. Fler är under produktion samtidigt som företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.