fredag 26 april 2024

inloggad som

Illusion Labs grundare blir riskkapitalister

Drygt två år efter att ha grundat Illusion Labs trär Carl Loodberg och Andreas Alptun på sig affärsängelkostymen. Delar av vinsterna från spelframgångarna satsas i Malmöbaserade riskkapitalbolaget Spintop Ventures.

Med mobilspel som ”Labyrinth” och ”Touchgrind” gjorde sexmannabolaget Illusion Labs en vinst på 18,7 miljoner kronor under första verksamhetsåret januari 2008 — juni 2009. Även senaste räkenskapsåret har bolaget gått bra, uppger VD Carl Loodberg utan att vilja precisera några siffror.

— Vi har funderat på vad vi skulle göra med överlikviditeten. Det här är ett sätt för oss att investera i lokala bolag och lära oss hur det fungerar att vara riskkapitalist, säger han.

Illusion Labs-grundarna blir därmed två av de drygt 20 affärsänglar som pytsat in pengar i Spintop Ventures. Bland dem finns TAT-grundarna Ludvig Linge och Hampus Jakobsson. Bolaget har hittills säkrat pengar för sex investeringar om cirka fem miljoner kronor men har ännu inga bolag i portföljen.

Även andra investeringar — utanför verksamheten i Spintop — kan bli aktuella framöver, uppger Carl Loodberg.

— Vi har funderingar på att investera på egen hand. Men då måste vi hitta något bolag där vi kan tillföra kompetens och inte bara pengar, säger han.

Erik Olausson

Drygt två år efter att ha grundat Illusion Labs trär Carl Loodberg och Andreas Alptun på sig affärsängelkostymen. Delar av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.