torsdag 17 oktober 2024

inloggad som

Dansk byrå satsar i Sverige

Den danska design- och reklambyrån Hjort & Mikkelsen i Roskilde satsar nu på svenska marknaden. Expansionen ska ske genom en allians med ett svenskt bolag i Malmöområdet och ska marknadsföras med integrationsprofil.

— Många säger att det är krångligt med olika regler mellan länderna. Och det blir ju ibland kommunikationsproblem mellan Danmark och Sverige, inte minst eftersom svenskar ofta eftersträvar enighet i sina beslut, medan vi danskar föredrar snabbare bud. Nu startar vi vår byråallians, så får vi helt enkelt se hur det går, säger Jens Sund Mikkelsen, en av grundarna.

Vilken svensk samarbetspartner det handlar om vill han ännu inte gå ut med. Ansvaret för den svenska etableringen får nyrekryterade Mikael Olsen, som liksom sin kollega bor i Sverige men arbetar i Danmark.

— Istället för att ha två byråer så får våra kunder ett gränssnitt med en allians som arbetar över gränserna, säger han.

Företaget har fem anställda och räknar inte med att ta in externt kapital, utan planerar att växa helt organiskt. Årsredovisningen för 2009 är inte ännu klar, men 2007 och 2008 omsatte bolaget 6,0 respektive 6,7 miljoner danska kronor.

Hjort & Mikkelsen grundades av Jens Sund Mikkelsen och Per Hjort för tio år sedan. Bland kunderna finns Roskilde kommun och Danmarks Tekniske Universitet, för vilka bolaget tagit fram profileringsmaterial. Man har även designat förpackningar för det danska kakföretaget Cornet. Företaget har också hjälpt Greve kommun i Danmark att ta fram en kommunplan, som bland annat ska hjälpa kommunen att spara på miljön.

Anders Frick

Den danska design- och reklambyrån Hjort & Mikkelsen i Roskilde satsar nu på svenska marknaden. Expansionen ska ske genom en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.