lördag 20 april 2024

inloggad som

Miljoner till ljudböcker i mobilen

|  
|  

Lundabolaget Storytel har tagit in ett par miljoner kronor i nytt kapital från affärsänglar. Bolagets VD Jonas Tellander vill inte gå in på detaljer, men säger att det också har öppnats möjligheter att senare ta in mer kapital vid behov.

Samtidigt har företagets långtgående planer på en expansion utomlands skjutits på framtiden. Detta sedan en större nyemission förra året misslyckades på grund av för dåligt intresse från investerare.

— Vi fokuserar på Sverige, här har vi fortfarande bra tillväxt, säger Jonas Tellander.

Bolagets omsättning mer än fördubblades förra året till 3,5 miljoner kronor enligt Jonas Tellander. Målet är en fördubblad omsättning även i år, vilket skulle föra bolaget till break-even.

Storytel har utvecklat ett javaprogram som strömmar ljudböcker till mobiltelefonen. Bolaget har avtal med samtliga större mobiltelefonoperatörer i Sverige, vilket gör det möjligt att erbjuda tjänsten till ett fast månadspris, då man kan lyssna obegränsat.

— Marknaden för ljudböcker på CD har gått ner något sedan 2007 efter flera år av kraftig tillväxt. Men vi ser att försäljningen via nedladdning fortsätter att öka, säger Jonas Tellander.

Joel Lyth

Lundabolaget Storytel har tagit in ett par miljoner kronor i nytt kapital från affärsänglar. Bolagets VD Jonas Tellander vill inte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.