torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Avensia sadler om – og jagter topchefer

IT-koncernen Avensia Innovation i Lund rendyrker aktiviteterne e-learning og kostplanlægning. Fremover vil disse områder blive drevet i to datterselskaber med hver sin adm. dir.

Avensia har fokuseret på sin nye strategi siden nytår, hvilket selskabet også skriver om i kvartalsregnskabet for tredje kvartal.

— Vi har foretaget en kursændring i virksomheden. Vi er gået fra at være en ressourcekonsulent til at forsøge at finde systemløsninger, som man kan lave produkter af, siger adm. dir. Per Wargéus.

Rekrutteringen af adm. dir. til datterselskabet Mashie, som er baseret på et kostplanlægningsværktøj, er i gang og forventes at være afsluttet i løbet af et par måneder. Ifølge Per Wargéus vil direktøren formeligt komme til at sidde i Lund.

Avensia Innovations virksomhed inden for e-learning, Luvit, er blevet slået sammen med det opkøbte Stockholmsfirma Grade. Også til Grade – som datterselskabet nu hedder – leder koncernledelsen efter en direktør, som sandsynligvis skal sidde i Stockholm.

Siden nytår har Avensia Innovation endvidere reduceret antallet af konsulenter, som de tidligere har udlånt til telekomfirmaer.

— Dels er der nogle af dem, som er blevet rekrutteret af Ericsson, hvor vi tidligere boede til leje, og nogle konsulenter har vi trukket tilbage til interne projekter eller udlånt dem til andre kunder, siger Per Wargéus.

Koncernen omsatte for 9,4 millioner svenske kroner i løbet af tredje kvartal i år. Resultatet før skat var på 87.000 kroner og kan sammenholdes med 614.000 kroner for samme periode sidste år. Avensia Innovation har godt 60 ansatte, hvoraf de 8 sidder i Lund og 8 i Helsingborg.

Af Wivan-Kristina Sandberg

IT-koncernen Avensia Innovation i Lund rendyrker aktiviteterne e-learning og kostplanlægning. Fremover vil disse områder blive drevet i to datterselskaber med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad