tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Nye ejere i Olicom-selskab får stærkere position

Sony Venture Capital Europe og Industrifonden får en stærkere position end de gamle ejere i Decuma, heriblandt det børsnoterede venturekapitalselskab Olicom. Decuma i Lund fik i sidste uge tilført næsten 30 millioner svenske kroner, hvoraf cirka to tredjedele kom fra de nye investorer.

Emissionen gennemføres med en for Decuma helt ny aktietype, præferenceaktier, som kan give de nye ejere en vis ekstra beskyttelse i tilfælde af likvidation, alternativt fortrinsret til overskuddet ved salg af selskabet. Modellen er baseret på et princip om at den der har investeret senest, skal have udbytte først.

Præferenceaktier er i den seneste tid blevet stadig mere almindelige i forbindelse med venturekapitalinvesteringer, hvilket også bekræftes af Lennart Gustafson, investeringsansvarlig hos Industrifonden.

— Der forekommer oftere og oftere præferenceaktier i venturekapitalinvesteringer. Det stammer formentlig fra de amerikanske venturekapitalselskaber og har været almindeligt i betydeligt længere tid derovre. Vi vil nok opleve flere investeringer med præferenceaktier i fremtiden, mener Lennart Gustafson.

Han kan derimod ikke kommentere forholdene i tilfældet Decuma, eftersom aftalen mellem investorerne og selskabet indeholder en fortrolighedsklausul.

Ifølge hvad Rapidus erfarer kom spørgsmålet om præferenceaktier dog op allerede i en tidlige fase, eftersom modellen nærmest er en selvfølge for en international aktør som Sony. Også de tidligere ejere som deltog i emissionen fik præferenceaktier for deres nyinvesterede kapital.

Sony Venture Capital Europe og Industrifonden får en stærkere position end de gamle ejere i Decuma, heriblandt det børsnoterede venturekapitalselskab […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad