tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Euris’ nyemission allerede fuldtegnet

Den igangværende nyemission i lundvirksomheden European Institute of Science (Euris) er fuldtegnet allerede fra starten. En gruppe institutioner er gået ind og har garanteret hele emissionsbeløbet på 9,6 millioner svenske kroner.

Af emissionsprospektet fremgår det kun, at hovedejerne i Euris har afgivet tegningsretter svarende til to tredjedele af de 605.500 nyemitterede aktier med det formål at øge spredningen blandt ejerne af selskabet. Hvad der ikke står er, at hele emissionen er garanteret og derfor vil blive overtegnet.

Hvilke institutioner, det drejer sig om, er hemmeligt. Per Olsson, vicedirektør hos Spectra kapitalförvaltning, som håndterer emissionen, oplyser blot, at det drejer sig om højst fem institutioner, og at de ikke alle er svenske.

Efter anmeldelsesfristens udløb den 2. maj vil Spectra sammen med Euris gennemgå samtlige anmeldelser uden forkøbsret og fordele de nye aktier mellem institutioner og private investorer. Målet er både at få nogle institutioner ind som nye ejere, og samtidig få tilstrækkeligt mange småinvestorer til at øge likviditeten på aktien, som handles på SBI’s venteliste.

Den igangværende nyemission i lundvirksomheden European Institute of Science (Euris) er fuldtegnet allerede fra starten. En gruppe institutioner er gået […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad