20 miljoner dollar till Neo Technology

Teknikbolaget Neo Technology, med stor verksamhet i Malmö, har fått in 20 miljoner dollar i riskkapital från bland andra Dawn Capital och svenska Creandum. De senaste åren har bolaget därmed fått in hisnande 44 miljoner dollar sammanlagt.

Neo Technologys teknik går ut på att lagra data i grafdatabaser istället för tabeller. Det ger snabbare åtkomst i databaser med många kopplingar mellan posterna, som till exempel hos webbaserade sociala nätverk. Bland de storbolag som tidigt hoppade på tekniken finns Cisco, Adobe och Telenor. I dag finns även Walmart i kundlistan.

Med investeringen ska Neo Technology öka personalstyrkan från dagens 70-tal till cirka 120 anställda under året, säger vd Emil Eifrém till Techcrunch.

Neo Technology utsågs till Årets Rapidusföretag 2011. I dag finns huvudkontoret i Kalifornien på amerikanska västkusten, men bolaget har även adresser i Storbritannien, Tyskland och på Minc i Malmö. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: