Spiltan tar 40 procent av Lundabolag

Investmentbolaget Spiltan har gått in som delägare i Lundabaserade Emerse. Genom en nyemission kliver Splitan upp till ett 40-procentigt ägande i det lilla videoannonsbolaget.

Satsningen ligger i linje med Spiltans affärsidé att köpa minoritetsposter i lönsamma onoterade företag, skriver Spiltan i ett pressmeddelande.

– Att Emerse väljer Spiltan som partner visar att vår modell att köpa minoritetsposter i lönsamma svenska bolag i tillväxtbranscher fungerar. Genom Spiltan får de en långsiktig partner samtidigt som de kan behålla aktiemajoriteten i bolaget, säger Håkan Sjunnesson, investment manager på Spiltan, i pressmeddelandet.

Emerse bildades 2007 av Carl-Johan Grund och är verksamt inom videoannonsering. Företaget har samarbetat med flera kända varumärken, till exempel Arla, Samsung, Nike och Mercedes. Förutom i Lund finns kontor i San Francisco och Hongkong.

– Videoannonsering på nätet växer mycket snabbt, inte minst den automatiserade handeln vi arbetar med som kallas programmatic advertising. Genom Spiltan får vi tillgång till kompetens och kapital inför vår fortsatta internationella expansion, säger Carl-Johan Grund i pressmeddelandet. /Izabella Rosengren

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: