Rapidusbaren: Snabbväxande Limes vd hyllar GDPR

"Vi tävlar mot bolag som Microsoft och Salesforce", det sa Lime Technoloiges vd Erik Syrén när han gästade torsdagens Rapidusbar.

Lime har vuxit till uppåt 240 medarbetare varav 100 finns i Lund. Under 2017 anställde bolaget 51 personer. Lundaföretaget utvecklar ett kundhanteringssystem och har ägare som Martin Gren via Grenspecialisten och investmentbolaget Monterro.

– Vi hämtar information från kringliggande system och samlar allt på ett och samma ställe, sa Erik Syrén.

Han talade bland annat om GDPR som en "guldgruva, helt magiskt" och lyfte fram hur bra det är med en förordning som ser till att alla uppgifter är på plats.

På scen stod även kontroversiella teologen Ann Heberlein som kastat sig in i politiken och kandiderar för Moderaterna.

– Hade jag inte trott att det fanns en möjlighet hade jag inte ställt upp.

Hon är mycket aktiv på sociala medier där hon uttrycker sina åsikter. Hur mycket strategi ligger det bakom detta? undrar Jan Wifstrand som ställer frågorna.

– Det ligger inte så mycket strategi bakom det. Jag har gått ganska mycket på intuition.

Ann Heberlein anser att det politiska debattklimatet blivit osakligt, överhettat och alltför präglat av personangrepp istället för sakfrågor.

– Jag vill återföra förnuftet till politiken.

Bo Wendt från Svenska Akademien intog också scenen för att kort berätta om SAOB, Svenska Akademiens historiska ordbok. Den beskriver skriven svenska från 1521, hur ord utvecklats och använts historiskt.

– Det är beslutat nu att det blir en ambitiös digital andra upplaga.

Emily Binks

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: