Färre skånska tjänstemän utan jobb

Antalet tjänstemän i det skånska näringslivet som behövde stöd för att hitta nytt jobb minskade under 2014. Och nio av tio har fått ny sysselsättning under året, enligt siffror från Trygghetsrådet.

Trygghetsrådet, som ägs av Svenskt Näringsliv och en rad fackliga organisationer, ansvarar för att hjälpa uppsagda tjänstemän vidare i karriären på runt 32.000 svenska företag, främst i det privata näringslivet. I Skåne sökte förra året 2.377 uppsagda hjälp att hitta nytt jobb eller sysselsättning, drygt 20 procent färre än 2013. 87 procent av de som sökte hjälp fick också ny anställning, startade företag eller påbörjade en utbildning under året, vilket är ungefär i linje med riket i övrig.

Främst är det iom service och tjänster, handel och försäljning som de skånska tjänstemännen fått nytt jobb, men tredje största kategorin är data/IT, som slukat 8,3 procent av de arbetssökande. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: