måndag 20 maj 2024

inloggad som

Arbetsdelning över sundet gynnar brittiska Tunstall

De senaste tre åren har brittiska Tunstalls danska gren ökat bruttointäkten med fem miljoner danska kronor om året. Ledningen pekar på en gynnsam arbetsfördelning över sundet i den nordiska organisationen.

Tunstall gör obemannade larmcentraler för vårdhem och mjukvara som via signaler till anställdas telefoner kan registrera om dementa försvinner ut ur ett vårdområde.

I Danmark har Tunstall rötter tillbaka till 1972 med Jenka Electronics. Via uppköp och fusioner, bland annat med svenska STT Care, ägs verksamheten i dag av brittiska Tunstall Healthcare Group. Tunstall A/S är därmed en del av Tunstall Nordic.

Danska Tunstall har under tre år ökat bruttoförsäljningen med 5 miljoner danska kronor årligen, till 61 miljoner i senaste bokslutet. Framgången beror bland annat på en lyckad arbetsfördelning mellan det danska huvudkontoret i Stilling i Jylland, där många produkter inom bland annat telemedicin utvecklas, och det nordiska huvudkontoret i Malmö, uppger Klaus Riisberg, ansvarig för Tunstalls kommunlösningar, till Rapidus.

– Vi har ett starkt samarbete då vi finns så nära varandra. Medan vi koncentrerar arbetet i Jylland från Stilling, så kan vi ta specialister in till Själland från Malmö. På Själland har vi därför endast få konsulter, säger Klaus Riisberg.

I Sverige däremot har huvudkontoret i Malmö på Agnesfridsvägen avdelningskontor i Stockholm, Umeå, Göteborg, Luleå, Sundsvall, Örebro och Kalix.

Totalt har Tunstall-koncernen 1.800 medarbetare i 30 länder varav 150 i norden.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

De senaste tre åren har brittiska Tunstalls danska gren ökat bruttointäkten med fem miljoner danska kronor om året. Ledningen pekar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.