fredag 10 maj 2024

inloggad som

Arbetsdelning över sundet gynnar brittiska Tunstall

De senaste tre åren har brittiska Tunstalls danska gren ökat bruttointäkten med fem miljoner danska kronor om året. Ledningen pekar på en gynnsam arbetsfördelning över sundet i den nordiska organisationen.

Tunstall gör obemannade larmcentraler för vårdhem och mjukvara som via signaler till anställdas telefoner kan registrera om dementa försvinner ut ur ett vårdområde.

I Danmark har Tunstall rötter tillbaka till 1972 med Jenka Electronics. Via uppköp och fusioner, bland annat med svenska STT Care, ägs verksamheten i dag av brittiska Tunstall Healthcare Group. Tunstall A/S är därmed en del av Tunstall Nordic.

Danska Tunstall har under tre år ökat bruttoförsäljningen med 5 miljoner danska kronor årligen, till 61 miljoner i senaste bokslutet. Framgången beror bland annat på en lyckad arbetsfördelning mellan det danska huvudkontoret i Stilling i Jylland, där många produkter inom bland annat telemedicin utvecklas, och det nordiska huvudkontoret i Malmö, uppger Klaus Riisberg, ansvarig för Tunstalls kommunlösningar, till Rapidus.

– Vi har ett starkt samarbete då vi finns så nära varandra. Medan vi koncentrerar arbetet i Jylland från Stilling, så kan vi ta specialister in till Själland från Malmö. På Själland har vi därför endast få konsulter, säger Klaus Riisberg.

I Sverige däremot har huvudkontoret i Malmö på Agnesfridsvägen avdelningskontor i Stockholm, Umeå, Göteborg, Luleå, Sundsvall, Örebro och Kalix.

Totalt har Tunstall-koncernen 1.800 medarbetare i 30 länder varav 150 i norden.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

De senaste tre åren har brittiska Tunstalls danska gren ökat bruttointäkten med fem miljoner danska kronor om året. Ledningen pekar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen