torsdag 17 oktober 2024

inloggad som

Förre Ideonchefen ska få fart på försäljningen

|  
|  

Rickard Mosell tar ordförandeklubban i Immune Biotech, ett bolag inom probiotika. Han tar över efter en tidigare ordförande som inte ens blev ett år på posten.

I januari förra året skrev Rapidus att Sara Malcus skulle ta ordförandeklubban i Lundaföretaget. Nu, inte ens ett år senare, är det dags för byte. 

– Jag har inga detaljer kring varför Sara Malcus inte blev så långvarig. Jag konstaterar att bolaget vill ha min kompetens, säger Rickard Mosell.

Han beskriver sitt uppdrag i tre punkter:

För det första ska försäljningen av bolagets produkt öka, probiotikan Gutmagnific för personer med tarmsjukdomen IBS eller kroniskt trötthetssyndrom. Fokusmarknader är de nordiska länderna. Produkten är inte klassad som läkemedel, utan som kosttillskott och säljs via e-handel.

För det andra ska Immune Biotech knyta upp återförsäljare i resten av världen. Diskussioner är igång.

– För det tredje, om stjärnorna står rätt, vill vi hitta en partner för ett djupt samarbete. Det kan innebära ett ägarmässigt partnerskap, säger Rickard Mosell, och fortsätter:

– Vi har 150 bakteriestammar som det finns många tänkbara tillämpningar till. Bland annat finns det tecken som tyder på att behandlingen av vissa cancerformer förbättras i kombination med probiotika.

Immune Biotechs omsättning 2023 var blygsamma 2,8 miljoner kronor, medan förlusten var 7,4 Mkr. Det har sett ungefär likadant ut i fem års tid.

Huvudägare i Immun Biotech är grundaren Sharhram Lavasani med cirka 60 procent av aktierna. En annan stor ägare är Mimmi Brandberg, arvtagare till Christer Brandberg som var storägare i Axis och i samband med försäljningen till Canon inkasserade miljardbelopp.

Gunnar Wrede

Rickard Mosell tar ordförandeklubban i Immune Biotech, ett bolag inom probiotika. Han tar över efter en tidigare ordförande som inte ens blev ett år på posten.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.