Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen Foodtel berättar i vår podd Lejonkulan hur det kan minskas.
Foodtel är ett av stjärnskotten på den skånska startupscenen. Helsingsborgsbolaget har nyss bytt namn och hette tidigare Sustainable Food Waste. Produkten är en app som monitorerar temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel.
Den unga grundarduon, Nazih Hazime och Jacob Petersson, har sedan starten 2021 tagit in totalt cirka 3,4 miljoner kronor och det har räckt långt. Produkten är lanserad tillsammans med nyckelkunder, bolaget är kassaflödespositivt och har bidragit till att rädda mer än 200 ton mat värd miljoner.
Nu står Foodtel redo att skala upp och då behövs det kapital. Grundarna hoppas på ett tillskott på 15 Mkr.
Jacob Petersson berättar hur expansionen ska gå till när besöker Janne i veckans Lejonkulan. Här hittar du avsnittet: