torsdag 2 maj 2024

inloggad som

The Conference öppnar dörrarna

|  
|  

Det som började som en internkonferens är nu en välrenommerad plattform för kreativa näringar. I dag drog The Conference igång, under tisdagen och onsdagen finns en mängd internationella talare och besökare på plats i Malmö.

Det kryllar av folk inne på Slagthuset i Nyhamnen. Omkring 1.000 besökare och fyrtiotalet talare från olika länder är på plats för att delta i årets konferens. Det är den elfte i ordningen och det som en gång började som en internkonferens på Sveriges Television har i dag växt och till en mötesplats för både näringen och akademin. Magnus Thure Nilsson är vd för Media Evolution och The Conference.

– Vi har samma tema varje år, nämligen teknik, mänskligt beteende och hur man får saker att hända, säger han.

Fokus ligger på innovation och digitala näringar, men även det som Magnus Thure Nilsson kallar foresight – att vara pionjärer och blicka mot framtiden.

– Foresight syftar till att ge organisationerna i vårt community verktyg för att navigera i både nuet och framtiden. Något som har blivit allt svårare i en globaliserad och komplex värld där människors beteende förändras snabbt, säger Magnus Thure Nilsson.

Bland årets talare finns bland andra universitetsprofessorer, artister, författare, konstnärer, marinbiologer och Taiwans digitalminister.

Martin Linderoth

Det som började som en internkonferens är i dag en välrenommerad plattform för kreativa näringar.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.