tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Helsingborgare utmanar Radiosporten

|  
|  

Sportscom heter den nya streamingtjänsten som lanseras i veckan. Här blir det live-referat av sport i radioformat. Bolaget som kommer från Helsingborgs-inkubatorn Hetch har nyss landat en rad tunga investerare.

På fredag får Radiosporten konkurrens då Sportscom gör sin första livesändning med Jesper Hussfelt som refererar matchen mellan Burnley och Manchester City. Helsingborgsbolaget ska via sin app sända alla matcher från Premier League och SHL i år. Nästa år adderas fotbolls-Allsvenskan.

– Det blir mer än 1.000 matcher de kommande åren, så vi har behövt värva många duktiga kommentatorer, säger Sportscoms medgrundare Ola Heffler och fortsätter:

– De får gärna arbeta för våra branschkollegor, vi bryr oss bara om deras talang för att kommentera med bara ljud. Vi vill jobba med de främsta, hittills har vi kontrakterat 14 av dem.

Kommentator-veteraner som Robert Perlskog, Pelle Bäckman och Daniel Kristiansson har också anslutit sig till tjänsten. Prenumerationen inkluderar alla matcher och kostar 69 kronor i månaden, eller 499 kronor för ett år.

Hur många prenumerationer behöver ni sälja för att gå runt?

– Alla siffror stannar internt än så länge. Men jag kan säga att vi har en rimlig kalkyl för hur snabb vår tillväxt blir, som bygger på den prisbild som vi har presenterat, säger Ola Heffler.

Han vill inte heller avslöja hur mycket kapital som tillförs Sportscom när Helsingborgsbolaget nu får in nya delägare i form av Storytel-grundaren Jonas Tellander, Matsmart-grundaren Karl Andersson och finansprofilen Ann Grevelius.

Sportscoms grundartrio är alltjämt huvudägare i bolaget. Utöver entreprenören och TV4-veteranen Ola Heffler utgörs den av produktchefen Peder Rotkirch och Katarina Koritz, som har erfarenhet från Fotbollskanalen, Sportbladet och Viasat Sport,

– De stora områdena som kapitalet ska användas till är i synnerhet driften, marknadsföring och att vidareutveckla tjänsten, säger Ola Heffler.

Emiliano Strauss

Sportscom heter den nya streamingtjänsten som lanseras i veckan. Bolaget har lockat tunga investerare.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Så väcker du journalistens intresse

  Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

 • Sportscom avbryter satsningen

  Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

 • Bokförlag i Helsingborg växer med förvärv

  Det börsnoterade bokförlaget Hoi Publishing, med redaktion i Helsingborg, köper Lundaförlaget Ekström & Garay. Med affären befäster Hoi sin ställning som Sveriges största hybridförlag.

 • Så ska han utmana SR om sportreferat

  På tv är konkurrensen hård om sportsändningar. Men i radio finns inga andra än radiosporten på Sveriges Radio, säger Ola Heffler, grundare av bolaget Sportscom som vill utmana P4.
  I nya avsnittet av podden Lejonkulan berättar han om färdplanen.

 • The Conference öppnar dörrarna

  Det som började som en internkonferens är i dag en välrenommerad plattform för kreativa näringar.

 • Helsingborgsförlaget Komlitt säljs

  Bokförlaget Ordstark i Helsingborg säljer och prioriterar om.

 • Två öl per sekund & över 60 miljoner i vinst

  En rörelsemarginal på 32 procent är något många bolag bara kan drömma om, men så lönsam är festivalen Sweden Rock. […]

 • Minut för Minut

  Referat av Mette Carlbom Uppslutningen var stor när Rapidus på torsdagen för tjugoandra året i rad korade Årets Rapidusföretag som […]

 • De utsågs till Årets Rapidusföretag

  Några LTH-pågar som träffades för 15 år sedan, så beskriver Martin Lööf bakgrunden till Minut. Malmöbolaget, som formellt sett grundades […]