måndag 29 april 2024

inloggad som

Bimobject minskar förlusten

|  
|  

Malmöbolaget Bimobject, med EQT som största ägare, trotsar den tuffa byggkonjunkturen med ökad omsättning och minskad förlust.

Bimobject tillhandahåller en slags e-handelsplattform för byggindustrin. BIM betyder building information model och är ett system för digitaliserade byggnadsritningar. Här kan arkitekter, byggentreprenörer och fastighetsägare dela ritningar samt lägga till byggdelar, interiörer och inredningar med de varumärken som Bimobject har avtal med.

Bimobject noterades på First North 2018 och har riskkapitalstjärnan EQT som största ägare med 11 procent av aktierna. Börsresan har dock hittills gått i en brant utförsbacke. Från omkring 30 kronor vid noteringen står aktien idag i knappa 3 kronor.

Bolagets rapport från det andra kvartalet vittnar dock om att ett nytt strategiprogram från november 2022 börjar ta skruv. Strategin går i korthet ut på att fortsätta växa, men även med lönsamhet.

I andra kvartalet ökade omsättningen med 22 procent till 40 miljoner kronor. Förlusten på EBIT-nivå minskade till 7,5 Mkr, jämfört med nästan 19 Mkr under samma period i fjol. Förbättringen anges vara en mix av ökad försäljning och minskade kostnader.

”Vi har märkt av det förändrade omvärldsläget i våra dialoger med potentiella nya kunder där vi sett en ökad fördröjning i att ta det slutgiltiga beslutet kring att addera nya tjänster. Trots en lägre tillväxttakt växer vi trots allt inom plattformssidan, både i form av nya kunder samt också i vår intäktsbas”, skriver vd Martin Lindh i rapporten som kom förra veckan.

Martin Lindh efterträdde i fjol Malmötech-profilen Carl Silbersky som vd.

Gunnar Wrede

Malmöbolaget trotsar den tuffa byggkonjunkturen med ökad omsättning och minskad förlust.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.