tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Mäklarkoncern går in i växande bostadsplattform

|  ,

Koncernen Svensk Fastighetsförmedling går in som delägare i Malmöbolaget House:ID, vars plattform för bostadsägande nu får sin första partner på mäklarsidan. Samtidigt ökar antalet användare för det nya Malmöbolagets plattform i rask takt.

Under våren, som är högsäsong för bostadsaffärer, ökade antalet användare med mellan 50 och 100 procent. Detta enligt Pontus Andersson, vd för House:ID (till vänster i bilden).

– Vi har ambitiösa tillväxtplaner framåt. Vårt mål är att göra House:ID till standard för alla fastighetsägare. Att Svenska Fastighetsförmedlingsgruppen investerar i House:ID är ett steg i den riktningen och de är en stark samarbetspartner, säger Pontus Andersson som grundade bolaget tillsammans med kollegan Mikael Olsson.

Samarbetet innebär att köpare av bostäder via Svensk Fastighetsförmedling kommer att få en “digital tvilling” till den klassiska mappen som överlämnas vid ett fastighetsköp. All information kring bostaden laddas upp i en molntjänst.

Planerar ni fler mäklarsamarbeten?

– Det gör vi löpande, det är flera mäklare som visat intresse för oss. Svensk Fastighetsförmedling är först ut med att agera på sitt intresse. Fokus framåt kommer att vara att verkligen få ut House:ID till alla bostadsägare, säger Pontus Andersson.

Tjänsten har premiumabonnemang, men är annars gratis att använda. I stället bygger affärsmodellen på att bolaget får betalt när användare tar hjälp av några av de bolag som finns på plattformen.

– Vi ska växa i organisationen, närmsta året lite grann och sedan mer efter det. Det är en självklarhet i och med att företaget har en stark tillväxt, säger Mikael Olsson.

Mette Carlbom

Koncernen Svensk Fastighetsförmedling går in som delägare i Malmöbolaget House:ID, vars plattform för bostadsägande nu får sin första partner på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Greg ber om mer pengar

  Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Snart invigs jätteladorna

  Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.