fredag 6 september 2024

inloggad som

Mäklarkoncern går in i växande bostadsplattform

|  ,

Koncernen Svensk Fastighetsförmedling går in som delägare i Malmöbolaget House:ID, vars plattform för bostadsägande nu får sin första partner på mäklarsidan. Samtidigt ökar antalet användare för det nya Malmöbolagets plattform i rask takt.

Under våren, som är högsäsong för bostadsaffärer, ökade antalet användare med mellan 50 och 100 procent. Detta enligt Pontus Andersson, vd för House:ID (till vänster i bilden).

– Vi har ambitiösa tillväxtplaner framåt. Vårt mål är att göra House:ID till standard för alla fastighetsägare. Att Svenska Fastighetsförmedlingsgruppen investerar i House:ID är ett steg i den riktningen och de är en stark samarbetspartner, säger Pontus Andersson som grundade bolaget tillsammans med kollegan Mikael Olsson.

Samarbetet innebär att köpare av bostäder via Svensk Fastighetsförmedling kommer att få en “digital tvilling” till den klassiska mappen som överlämnas vid ett fastighetsköp. All information kring bostaden laddas upp i en molntjänst.

Planerar ni fler mäklarsamarbeten?

– Det gör vi löpande, det är flera mäklare som visat intresse för oss. Svensk Fastighetsförmedling är först ut med att agera på sitt intresse. Fokus framåt kommer att vara att verkligen få ut House:ID till alla bostadsägare, säger Pontus Andersson.

Tjänsten har premiumabonnemang, men är annars gratis att använda. I stället bygger affärsmodellen på att bolaget får betalt när användare tar hjälp av några av de bolag som finns på plattformen.

– Vi ska växa i organisationen, närmsta året lite grann och sedan mer efter det. Det är en självklarhet i och med att företaget har en stark tillväxt, säger Mikael Olsson.

Mette Carlbom

Koncernen Svensk Fastighetsförmedling går in som delägare i Malmöbolaget House:ID, vars plattform för bostadsägande nu får sin första partner på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • ”I kris sätts värderingarna på prov”

    2023 var ett riktigt dåligt år för Byggnadsfirman Otto Magnusson. 20 procent av personalen fick sägas upp och nedskrivningar togs i flera byggprojekt. – Det är då det gäller att ha bra företagsvärderingar med en sammansvetsad personal, säger bröderna Dan och Ulf Magnusson, tredje generationen i bolaget.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Räknar inte med sänkta byggpriser

    Det krävs en räntesänkning på ytterligare 100 punkter för att bostadsbyggandet ska få möjlighet att ta fart igen. Men kanske inte ens det räcker. De höga byggpriserna lär ändå inte gå ned märkbart. Rapidus åkte till Förslöv för att träffa Peabs vd Jesper Göransson som förklarar vad han menar.

  • Peab bygger för halv miljard i Västra Hamnen

    Kontraktssumman är 454 miljoner kronor när Peab ska bygga om Kockums gamla svets- och pannverkstad i den del av Västra Hamnen som kallas Varvsstaden. Här finns 29 000 kvadratmeter som ska fyllas med… Ja vad?

  • Ledningsbyte i Doxa

    Fastighetsbolaget Doxas vd Victor Persson lämnar sin post med i stort sett omedelbar verkan. Sista dagen blir på fredag. Dessutom lämnade Ola Serneke sin post i styrelsen i förra veckan.

  • Fieldly tar sats ur byggkrisen

    Krisen i byggbranschen fick Fieldly att bromsa expansionen utanför Sverige och rikta om fokus till lönsamhet. Årets första kvartal visade Malmöbolaget vinst för första gången. Med nya pengar från ägarna är grundaren Sven Paulin redo att satsa igen.

  • Ny aktör på Malmös fastighetsmarknad

    Amaron Holding är namnet på en så kallad alternativ investeringsfond med inriktning på fastigheter. Fondbolaget är Malmöbaserat och nu köper riskkapitaljätten Atle in sig inför en satsning på stora fastighetsinvesteringar med fokus på Öresundsregionen. Målet är ett fastighetsvärde på 8 miljarder kronor.

  • Måttlig entusiasm över ROT-höjningen

    För lite och för kort. Det är byggföretagens dom över regeringens beslut att höja taket för ROT-avdraget från 50 000 kronor till 75 000 kronor fram till årsskiftet. Rapidus har ringt runt och frågat.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.