fredag 29 mars 2024

inloggad som

…och testlanserar sin huvudprodukt

|  
|  

Vid en testlansering på Medeon ska Innovosens visa upp sin huvudprodukt Smash, som mäter glukos och ett antal andra ämnen som utsöndras av kroppen i svetten. Smash ska bland annat hjälpa diabetiker att leva sunt, säger bolagets vd och grundare Sirisha Adimatyam.

– Idén bakom Smash kommer från vår erfarenhet av typ 2-diabetes. Vi såg ett behov av tillgängliga och personliga verktyg för hantering av hälsa, välbefinnande och tidig diabetes. Nu vet vi att Smash kan hjälpa ännu fler. Den 21 juni gör vi en pilotlansering av Smash i Malmö och vi söker partner för testlanseringar i Europa och USA, säger Sirisha Adimatyam.

Smash är en förkortning av Sweat Metabolite Analysis for Sports and Health, och är en liten enhet som klistras fast på huden. Främsta målgrupperna är idrottsutövare och forskare av biomarkörer. Smash utvecklas av bolagets team med runt 15 personer placerade i Indien och USA. Huvudkontoret finns hos Medeons inkubator.

Elisabet Ottosson

Vid en testlansering på Medeon ska Innovosens visa upp sin huvudprodukt Smash, som mäter glukos och ett antal andra ämnen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]