tisdag 26 september 2023

inloggad som

YouCruit lanserar trucker-försäkring

|  
|  

Malmöbolaget YouCruits rekryteringverktyg för lastbilschaufförer är nu det största av sitt slag i USA, med 7.300 anslutna åkerier. Nu tar man nästa steg och ger sig in i landets snåriga försäkringsbransch i hopp om att underlätta matchningen mellan chaufförer och åkeri.

– Det finns hur många försäkringsbolag som helst i USA, the land of insurance companies, och alla har olika försäkringsvillkor. De kostar ungefär 12.000 dollar per år och förare, det svider för åkerierna är som såklart försöker hitta de billigaste. Men vi har märkt att vilken försäkring du väljer dikterar hur många chaufförer du kan värva. Försäkringsavtalen kommer med krav som väldigt ofta gör att bolagen går miste om de bästa förarna. Det skapar en jättestor mismatch, säger YouCruits vd Mats Holmbäck.

Bolaget har värvat Kevin Rettberg som kommer från att leda den amerikanska försäkringsmäklaren Assured Partners transportsektion, som årligen drar in runt 1,2 miljarder dollar i premier. Nästa steg för YouCruit blir att hitta en partner och bolaget för nu diskussioner med några av USA:s försäkringsjättar för att ta fram en försäkring under YouCruits varumärke.

– Den kommer att vara baserad på all den data vi samlat på oss. Vi kommer att lansera den under nästa år som en försäkring som genererar jobb och i förlängningen är vinstdrivande. Nu när hela supply chainen håller på att falla sönder och alla skriker efter fler lastbilar måste vi, om vi vill fortsätta vara störst, se till att förarna kan söka jobben de ska ha, säger Mats Holmbäck.

YouCruit tog i somras in 100 miljoner kronor och siktar på att notera sig under 2022. I år omsätter bolaget ??? och ett rejäl ökning väntas följa satsningen på försäkringar. Enligt YouCruits beräkningar lägger deras befintliga 7.300 kunder årligen 3,5 miljarder dollar på försäkringar totalt.

– Alla vi har pratat med är överens om att detta kommer att bli riktigt stort, annars hade vi inte kunnat värva någon som Kevin, säger Mats Holmbäck.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget YouCruits rekryteringverktyg för lastbilschaufförer är nu det största av sitt slag i USA, med 7.300 anslutna åkerier. Nu tar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad