lördag 15 juni 2024

inloggad som

Digital vårdplattform från Malmö sprids i Indien

|  
|  

Medeonbolaget SmartCare Analytica har utvecklat en digital plattform för vårdcentraler som lanserades i Indien tidigare i år. Nu är över 1.000 indiska privatläkare anslutna och nästa lanseringar sker troligen i Sverige och Singapore.

– Vi lanserade plattformen i Indien eftersom marknaden där är enorm med över 1,7 miljoner privata läkare och för att man i princip bara använder papper och penna för all dokumentation i primärvården. Vi är i diskussion med läkare, psykologer och tandläkare om en framtida lansering i bland annat Sverige, säger SmartCares ekonomichef och medgrundare Henrik Uddén (till höger i bilden) .

Plattformen är en molnbaserad programvara med tillhörande mobila appar för läkare och patienter. Systemet sköter alla processer på vårdcentraler som tidsbokning, betalning samt hantering av labprover, recept och patientjournaler. Även processerna inom apotek och laboratorier ingår. Läkaren betalar för ett årsabonnemang där allt ingår, även marknadsföringsmaterial och stöd för att sätt upp en egen interaktiv hemsida.

– Vi hjälper läkaren att bygga sitt varumärke. Detta har tagits emot väldigt väl och nu kör vi så det ryker för att etablera oss ordentligt och bevisa affärsmodellen. Därefter planerar vi att genomföra en större kapitaliseringsrunda för att få muskler till en global expansion, säger Henrik Uddén.

Henrik Uddén har grundat SmartCare tillsammans med vd Surendra Kumar (till vänster i bilden). Bolaget är knutet till Medeons och Mincs inkubatorer. Nära 50 personer sysselsätts i svenska moderbolaget och det helägda indiska dotterbolaget, varav ett 20-tal säljare på tre säljkontor i Indien.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget SmartCare Analytica har utvecklat en digital plattform för vårdcentraler som lanserades i Indien tidigare i år. Nu är över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Fetast plånbok vinner

  Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

 • Glad påsk!

  Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]

 • Damfotboll en svår affär

  Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

 • Klubbarna kämpar för ekonomin i Superettan

  Superettan i fotboll ger betydligt lägre tv-intäkter än Allsvenskan. Så här löser de skånska klubbarna Helsingborgs IF, Trelleborgs FF och Landskrona BoIS utmaningen.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Danskt hygge över Sveriges nedgång

  Sverige är i fritt fall. Det konstaterar danska journalister när de granskar Sveriges ekonomi, invandring och kriminalitet. Danskarna förundras över hur så mycket kunde gå så fel i det land som de har varit så avundsjuka på i många år. Rapidus korrepondent i Danmark Keld Broksø har gått igenom den nya danska mediebilden av Sverige.

 • Special: Helgernas nyhetssvep

  Har du haft fullt upp med matförberedelser, shopping och långväga släktingar? Ingen fara, Rapidus är tillbaka och har gjort ett svep med några av de hetaste nyheterna från det skånska näringslivet.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • På väg mot hållbarhet

  Tetra Pak med Sverigechefen Marie Sandin har 50-faldigat hållbarhetsinvesteringarna på fem år.