måndag 5 juni 2023

inloggad som

Digital vårdplattform från Malmö sprids i Indien

|  
|  

Medeonbolaget SmartCare Analytica har utvecklat en digital plattform för vårdcentraler som lanserades i Indien tidigare i år. Nu är över 1.000 indiska privatläkare anslutna och nästa lanseringar sker troligen i Sverige och Singapore.

– Vi lanserade plattformen i Indien eftersom marknaden där är enorm med över 1,7 miljoner privata läkare och för att man i princip bara använder papper och penna för all dokumentation i primärvården. Vi är i diskussion med läkare, psykologer och tandläkare om en framtida lansering i bland annat Sverige, säger SmartCares ekonomichef och medgrundare Henrik Uddén (till höger i bilden) .

Plattformen är en molnbaserad programvara med tillhörande mobila appar för läkare och patienter. Systemet sköter alla processer på vårdcentraler som tidsbokning, betalning samt hantering av labprover, recept och patientjournaler. Även processerna inom apotek och laboratorier ingår. Läkaren betalar för ett årsabonnemang där allt ingår, även marknadsföringsmaterial och stöd för att sätt upp en egen interaktiv hemsida.

– Vi hjälper läkaren att bygga sitt varumärke. Detta har tagits emot väldigt väl och nu kör vi så det ryker för att etablera oss ordentligt och bevisa affärsmodellen. Därefter planerar vi att genomföra en större kapitaliseringsrunda för att få muskler till en global expansion, säger Henrik Uddén.

Henrik Uddén har grundat SmartCare tillsammans med vd Surendra Kumar (till vänster i bilden). Bolaget är knutet till Medeons och Mincs inkubatorer. Nära 50 personer sysselsätts i svenska moderbolaget och det helägda indiska dotterbolaget, varav ett 20-tal säljare på tre säljkontor i Indien.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget SmartCare Analytica har utvecklat en digital plattform för vårdcentraler som lanserades i Indien tidigare i år. Nu är över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl