söndag 25 februari 2024

inloggad som

Förstafemman för 34orna 2021

I går samlades Skånes mest lovande entreprenörer  PwC:s lokaler i Malmö. Under en vecka har Rapidus successivt presenterat 29 talanger, eller företag som drivs av unga entreprenörer, och i går presenterade vi årets förstafemma. Här kan ni se hela listan på årets upplaga av 34orna. Klicka här för ett kort referat med mingelbilder från festen.

Marcus Wennmo, 34, vd på Eletive i Malmö, vars verktyg för personalhälsa tagit steget ut på den globala marknaden. I dag har Eletive kunder i 19 länder och har på ett år femdubblat omsättningen och tredubblat personalstyrkan. Inte konstigt att kontoret vid Gustav Adolf Torg redan blivit för litet. Men investerarna får ett tufft jobb att göra ett klipp här – numera är bolaget självförsörjande trots den snabba expansionstakten.

Prudence Persson, 34, vd för Manje Health som jobbar globalt från första sekund. Bolagets plattform för att hjälpa kroniskt sjuka människor i Afrika har precis tagit in sitt första riskkapital och siktar på en fullskalig lansering nästa år. Men plattformen, som med en knapptryckning ska hjälpa patienterna att hitta rätt specialistläkare eller vårdinrättning, finns redan i betaversion på 156 sjukhus i 23 afrikanska länder. Prudence fick tyvärr lämna återbud på grund av sjukdom och ersattes av medgrundaren Max Ehle.

Alice Larsson, 31, vd för ComVal Research, har haft några hektiska år. Först gick hon från att vara chef på VentureLab i Lund till att vara verksamhetschef på den ideella föreningen Pink Programming och sedan vidare till nystartade ComVal, som utvecklar företags internkommunikation. Kommunikationsbyrån Gullers har redan hoppat på som delägare – men Alice Larsson ger sig ut på nya äventyr igen, på scenen när hon tog emot priset för att hamnat på topp 5 i år avslöjade hon att hon lämnar bolaget vid nyår.

Henrik Sellehed, 33, huvudöägare av Kassacentralen med dotterbolagen TruePay och TrueApp. Sellehed var med från starten av Kassacentralen 2006, men är numera både vd och 80-procentig ägare av företaget, som nu omsätter över 100 miljoner. Nu fortsätter expansionen även förvärvsvägen, de senaste månaderna har Kassacentralen köpt upp Kontorsservice Råå och Göteborgsbolaget Alfo Systems.

Linn Wrangmark, 31, styrelseordförande och medgrundare till Medow i Lund, som tillsammans med vd och medgrundare Frida McCabe, 29, har utvecklat produkten IV-bracelet, ett färgglatt armband som håller intravenösa slangar på plats under behandling. Sedan 2019 sköter jätteföretaget Baxter. Den svenska distributionen av IV-bracelet och i september följde saudiska Cigalah Medical Company efter med ett avtal värt 14 miljoner dollar.

I går samlades Skånes mest lovande entreprenörer  PwC:s lokaler i Malmö. Under en vecka har Rapidus successivt presenterat 29 talanger, eller […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.